Aug 24, 2015

Guardian angel - nakit koji vas čuva

Estetski momenat nakita nam je svakako najdraži, htele mi to da priznamo ili ne, ali stoji činjenica da on ima i druge, vrlo važne, strane. Jedna od njih je praktičnost, te nam određeni komadi nakita svakodnevnicu čine lakšom, boljom ili bar zanimljivijom. Takvi su Vesper, ogrlica sa vibrirajućim priveskom koji ima erotsku vrednost, Ringly, prsten uz pomoć kog se lakše komunicira ili pak Stelle Audio ogrlica za telefonske razgovore i uživanje u muzici. Među istaknutim predstavnicima "nosive tehnologije" je i Siren, prsten čija je funkcija bezbednost žene, a ovaj komad nakita sad je dobio kolegu - Guardian Angel.




Svrha ovog komada nakita koji se može nositi i kao ogrlica i kao narukica je osigurati vlasnicu od uznemiravanja. Vrlo često se desi da se nađemo u društvu u kom ne želimo da budemo, a ni na vidiku nema načina da se izvučemo iz neprijatne situacije. Bilo da je u pitanju sastanak koji je krenuo po zlu ili grupa pijanih momaka koji dobacuju, Guardian Angel pomaže. Ako se jednom pritisne malo dugme na privesku, preko blututa se aktivira lažni poziv na telefonu sa kojim je nakit povezan. To vlasnici omogućuje povod da se iskrade iz nepoželjnog okruženja ili da uplaši onog ko je uznemirava.


To nije sve. Ukoliko taj neko nastavi sa dosađivanjem, pritiskanje dugmeta na tri sekunde šalje SMS na prethodno određeni broj bliske osobe, uz google maps podatak o trenutnoj lokaciji. Tako je jasno gde se nalazi vlasnica ovog komada nakita ukoliko se situacija pogorša. Možda Guardian Angel ne može u potpunosti da ispuni ulogu koju mu vlastito ime nalaže, ali u vreme kada je opšta bezbednost na jako niskom nivou svaka pomoć je dobrodošla.









Follow Us @get_sparkly