Aug 17, 2015

Plantwear - toplina drvenih satova

Ako vas drvo asocira samo na sirovu, divlju lepotu i rustičnost, a metal na eleganciju i prefinjenost evo nečega sto će vas očas posla ubediti da i otmenost drveta ume da bude izuzetna. O kutijama načinjenim od materijala koji se vekovima koristi već smo pisale, kao i o jednostavnim drvenim perlama koje su dašak prirode oko vrata. Možda drvene satove u celoj toj priči niste očekivali, ali Plantwear je napravio baš takve. I napravio ih je dobro.

U ovom carstvu nakit nastaje od ružinog drveta, hrasta, jabuke, javora ali i egzotičnih stabala iz Brazila - svi oni se ručno obrađuju u pretvaraju u Plantwear satove. Svaki sat je premazan prirodnim voskom kako bi bio što otporniji na spoljne uticaje.


Kazaljke ovih komada nakita počivaju na drvenim ili površinama koje su napravljene od kamena. Ručice mogu biti od drveta, ali i od recikliranog najlona ili kože, čime se opet poštuju načela brige o okolini. Ako naručite sat sa drvenim ručicama, uz njega će vam stići i set za prilagođavanje njihove dužine. Posebno je lepa mogućnost da se na satovima izgraviraju reči po želji kupca, što se, naravno, dodatno naplaćuje.



Kada znamo da je nešto načinjeno od drveta, često nam na pamet pada praktično pitanje - koliko je opasna voda? U ovoj kompaniji garantuju da su satovi rezistentni na prskanje vode tokom npr.pranja ruku, ali to ne znači da ih možete izložiti jakom pljusku. Poštovaoci ekologije se pak mogu zapitati koliko ova kompanija uopšte štiti životnu sredinu time što koristi drvo kao resurs. Ipak, Plantwear naglašava da im sirovina stiže samo iz šuma koje su dostupne za seču i u kojima se neka stabla moraju poseći da bi bilo mesta za nove i mlade biljke.



Što se čišćenja tiče, prema rečima proizvođača, dovoljno je brisanje vlažnom, a potom i suvom krpom. O održavanju drvenih, ali i svih ostalih satova možete čitati i ovde. Ukoliko vodite računa o ovim divnim komadima nakita, nesumnjivo je da ćete dugo uživati u svim tim toplim nijansama karakterističnim za drvo. Za one koji su naklonjeni prirodnim a ipak pomalo drugačijim materijalima, ovakvi merači vremena su više nego poželjan izbor. 

Follow Us @get_sparkly