Dec 10, 2014

Ringly - prsten koji spaja umetnost i tehnologiju

Nakit nezadrživo ide ka tome da postane jedno od najfunkcionalnijih oruđa koje savremena žena ima. Nekada se povezovao sa običajima i verovanjima, danas ga povezujemo sa estetikom i simbolikom a sutra... Čini se da će mnogo komada nakita biti u znaku modernih tehnologija. Jeste li spremni za "najpametniji prsten koji ste ikada videli"?



Naravno da ne želimo da u priči u koji su nakit i tehnologija glavni akteri lepota izgubi primarnu poziciju, a na to je mislila i Kristina Merkando kada je osmislila "Ringly". Model iz popularne oblasti "nosiva tehnologija" nastao je kao rezultat njene želje da spoji umetnost i tehnologiju i u tome je i uspela. Štaviše, "Ringly" se ocenjuje kao retko lep gedžet. Radi se o revolucionarnom prstenju u čeitir boje (Stargaze, Wine bar, Into the woods i Day dream varijanta). Načinjeni su od 18-karatnog zlata sa dragim i poludragim kamenjem. 






Prstenje koje zaista lepo izgleda u sebi krije i jednu novinu tehnologije - povezuje se sa "pametnim" telefonima preko bluetooth-a.Vlasnicu obaveštava o pozivima, primljenim porukama i drugim notifikacijama putem vibriranja ili svetlosnih signala. Informacije se praktično dobijaju sa prsta i to samo one koje se prethodno u aplikaciji označe kao bitne.













U čemu je prednost ovog koktel prstenja, sem u tome što sjajno izgleda? Ženski telefoni vrlo često se nose u prepunim torbama i jako je teško doći do njih kad smo u gužvi, prevozu...Takođe, ponekad nam je stvarno muka od ovih aparata i želimo da ih neko vreme ne vidimo ni dodirnemo. Ovakav komad nakita je spas - omogućava da telefon ostavimo po strani i ne mislimo na njega satima. Svojevrsan uređaj za komunikaciju je na ruci i teško je da ga možete izgubiti tako lako kao telefon. 


 "Ringly" je do sada možda najlepši dokaz da nakit ovakvog tipa nikada neće u potpunosti surovim futurističkim dizajnom gurnuti estetski momenat na margine. Istovremeno, odlično je rešenje za sve ultra zauzete žene koje žele da odmore mozak od telefona i da daju šansu nakitu budućnosti.

Follow Us @get_sparkly