Mar 16, 2015

Savršen 'selfi' vereničkog prstena

Ukoliko ste konačno dobile svoj prsten iz snova onda ćete svakako želeti da ga pokažete. Svima. Stavite sa strane lažnu skromnost i ne štedite tuđa osećanja jer to je vaš trenutak da čitavom svetu pokažete da ste najsrećnija devojka u univerzumu. Uz nekoliko trikova i malo umeća, možda uz malu pomoć možete napraviti jedan od onih 'selfija' koji će učiniti da većina vaših prijateljica samo čežnjivo uzdahne od zavisti jer... 


Šalu na stranu zaista je moguće unapred se pripremiti za fotografisanje tog tako važnog prstena. Naoružane strpljenjem možete sačekati da sredite nokte ili obavite piling ruku, ali je mnogo verovatnije da ćete brže bolje odmah posegnuti za telefonom. Ako se malo pažljivije zagledamo postoji nekoliko momenata koji se ponavljaju od slike od slike, ali i dalje svaka od njih ostaje posebna po nečemu. Tajni sastojci su ljubav, sreća i originalnost svakog pojedinačnog para, zato valja savladati par koraka kako biste taj momenat sačuvali... Zauvek.


Fokus na prstenu

Naravno, fokus mora biti na prstenu, jer pre svega želite da pokažete njegov najdivniji sjaj. Nikako nemojte previše da stegnete prste kada ih raširite jer će vam prsti izgledati kraće a zglobovi izraženije. Ruka će onda izgledati bolesno i tanko, što će u potpunosti zaseniti prsten. Najbolje je da šaka bude nežno i damski opuštena ili ukoliko vam to baš i ne ide od ruke možete posegnuti za čašom ( na primer, vina ili nekog drugog penušavog, slavljeničkog pića). 


Savršeno svetlo

Svetlo je veoma važno. Najbolje je da izađete napolje i iskoristite prirodnu svetlost, a ukoliko ipak odlučite da ostanete u sobi barem priđite što bliže prozoru. Izbegnite direktan kontakt sa suncem, jer se može desiti da odsjaj učini da slika bude previše osvetljena ili čak bela. Slikajte najpre prsten iz nekoliko uglova kako biste uhvatili onaj najlepši. Može se desiti da svetlost lepše pada sa jedne nego li sa druge strane. 


Pozadina

Pozadina može biti najsavršeniji detalj na fotografiji pa čak i kada je zamagljena. Retko koja mlada se može pohvaliti činjenicom da je zaprošena ispod Ajfelovog tornja, ali zato svaka može uhvatiti savršeno plavo nebo, bežikaste obrise okolnih zgrada, zelenilo parka, možda plavetnilo mora... Neke devojke spas pronalaze u firmiranim torbama, druge u časopisima, tastaturi ili volanu automobila. Kada duže razgledate ovakve 'selfije' shvatićete da se pozadine ponavljaju ali uz veštog i kreativnog fotografa uvek izgledaju jedinstveno, drugačije i ne tako obično. 


Detalji bitniji od rezolucije

Pretpostavićemo da nemaju svi savršeno dobar mobilni telefon ili profesionalni aparat pri ruci. Izbegnite zumiranje prstena i bez straha zauzmite distancu. Ne morate po svaku cenu da stavite prsten na sredinu slike kako bi njegova uloga bila centralna. Naprotiv, čak i ukoliko samo suptilno viri u uglu fotografije izmamiće reakcije posmatrača koji ga nisu/jesu očekivali tu. Cvetna pozadina je uvek dobar izbor, jer prati romantičnu atmosferu fotografije. Iskoristite svog dragog koji nenametljivo može biti onaj bitni lik u senci/pozadini. 


Manikir!

Veoma su važni i nokti. Ako ste uhvaćene na 'prepad' i nokti ne izgledaju baš reprezentativno onda odaberite pozu koja neće pokazati nokte. Rekosmo da je fokus na prstenu, a ružni nokti bi svakako skrenuli pažnju. Uz ovakve prilike lepo idu romantične pastelne nijanse koje unose poseban ton u fotografiju. Ukoliko želite da vam prsti izgledaju duže odaberite ovalan ili bademasti oblik noktiju. Ovalni nokti sa sobom nose i dodatnu dozu elegancije. 


Pažljivo birajte filter

Krajnji korak je provlačenje fotografije kroz filter. Stručnjaci preporučuju da to budu Valencia ili Nashville. I jedan i drugi će uneti dodatno svetlo u fotografiju, ali bez suvišnih promena po pitanju boje i dubine, a opet dobicete onaj setni mat finiš u divnim sunčanim tonovima. Međutim uvek možete odabrati prema sopstvenom ukusu, ali i u skladu sa zahtevima vaše fotografije. 













Follow Us @get_sparkly