Mar 3, 2015

Osnove uslojavanja ogrlica

Slojevito nošenje ogrlica je uvek zanimljivo, nebitno da li je aktuelna prolećna ili zimska sezona. Ipak, sa prolećem konačno oslobađamo svoj vrat čime je stvorena mogućnost da odmah pokažemo svoje sposobnosti kada je u pitanju kombinovanje nakita. Tri lančića različite dužine i jedna tema. Vi. Romantika ili pank? Savladajte osnove uslojavanja pre nego proleće zaista i dođe.


Najpre morate znati da miks pre svega gradite oko svoje ličnosti i sopstvenog stila. Pogledajte planiranu odevnu kombinaciju i utvrdite da li je odeća svakodnevna, opuštena, poslovna, romantična ili večernja i naosnovu toga birajte priveske. Pametno je u kutiji sa nakitom imati tri tanka lančića i više različitih privezaka kako biste, zapravo stvorili uslove za bezrbroj potencijalnih kombinacija.

Napomena: Sve slike u okviru teksta su preuzete sa interneta, da biste videli naše predloge kliknite na link radionica

1. Na najkraćoj ogrlici privezak treba da bude najsuptilniji, da istovremeno i bude tu, ali i da bude gotovo neprimetan. Najsigurnije je da to bude mali biser, kockica, tačkica od cirkona ili pak inicijali. U retkim situacijama ova prva ogrlica ostane bez ikakvog priveska ili ima privezak koji najviše znači samom vlasniku. 




2. Srednja ogrlica je malo duža od prve, ali je znatno kraća u odnosu na treću u nizu. Njen privezak je često i po poziciji i po značenju centralan. Najsigurniji izbor je pravougraona pločica na kojoj može i ne mora da bude urezanih detalja. Takođe, dobar izbor je i ogrlica sa imenom. 




3. Treća ogrlica je, naravno, najduža. Pokušajte da je učinite upečatljivom tako što će biti ukrašena kristalom ili priveskom sa motivom vrha strele. Za poseban 'dojam' odaberite laso ogrlicu. Ukoliko nosite crop top ili dublji dekolte možete se odlučiti i za body chain. 

Predlog: Nakit Jelenica









No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly