Dec 28, 2014

Burme kakve ne očekujete

Klasična burma je i dalje na samom vrhu liste želja budućih mladenaca iako je svet odavno rekao da je vreme za neke nove, malo drugačije varijante prstena za čitav život. Novi momenti označavaju promene kako u kombinaciji metala, dodavanju dragog kamenja, teksture ali i drugih detalja koji čine da burma bude sve samo ne dosadan komad nakita na vašem domalom prstu. 




Kombinovanje metala više nije svedeno na odnos srebro-zlato već se ide i korak dalje pa se različitim postupcima (oksidacija na primer) menja boja samog srebra i time se pravi mali zaokret u dizajnu. Jedan ovakav neobičan prsten predstavlja pravi primer spoja tradicionalnog prstena i trenutnog trenda minimalističke, pomalo hladne savremene umetnosti što je samo po sebi priča koja na zanimljiv način govori o bračnoj zajednici u koju se ulazi sa baš takvim prstenom na njenoj ruci. 


Dodavanje teksture tradicionalnom prstenu u potpunosti menja njegov izgled. Uz to preplitanje tri prstena, kao simbolično prikazivanje svih faza kroz koje jedna veza prolazi (veza, veridba, brak) učiniće da burma bude nešto malo više od prstena koji je tu samo kao simbol bez ikakve estetike.


Ljubitelji belog zlata i srebra se mogu poigrati detaljima, u ovom slučaju inspirisanim Art Deco arhitekturom, odnosno snopom pšenice u čemu je opet moguće pronaći sibomoliku ulasaka u brak. Sam prsten je jako mali, tj. tanak, nenametljiv a efektan, tako da pruža mogućnost da se uz njega sasvim lako nosi i drugo prstenje. Za one koji vole da nose prstenje to je i više nego primamljiv razlog da se odluče za ovu burmu. Osim ovog mogu se nadovezati i drugi detalji poput srca. Bitno je samo da oblici budu pažljivo odabrani jer ne želite da vam se burma čitavog života zakačinje za odeću, zar ne?

Za one koji bi više da zadrže klasičan dizajn dovoljno je da dodaju tri mala kamenčića u boji po želji. To će uneti malo energije i mnogo simbolike. 

Nesavršenost je ovih dana na ceni, tako da je pažljiv a opet rustičan završetak ovog prstena detalj koji će vas sigurno kupiti. Osim toga ovo je jedan od onih modela koji bez dorade može stajati i na njegovoj i na njenoj ruci. Kombinacija srebro i zlato pružiće vam mogućnost da u bilo kom trenutku na svoju ruku možete  staviti prstenje od bilo kog plemenitog metala bez straha da ćete napraviti bilo kakavu modnu pogrešku. 

Ponuda domaćih zlatara je iznenađujuće bogata specifičnim burmama, kako po pitanju kombinacije metala i teksture, tako i kada su u pitanju moderni oblici

Kombinacija belog i žutog zlata - Zlatara Andrejević

Zlatara Šiket Novi Sad
Tri kruga braka - Zlatara Balašević 

Teksutra koja stvara razliku - Zlatarna Celje
Za muzičke duše - Zlatara Unca
Burme sa otiskom prsta - Zlatara Mitić
Tri kruga veze, kombinacija tri metala - Zlatara Stefanović

Follow Us @get_sparkly