Mar 27, 2015

12 nezaboravnih kreacija sa Svarovski kristalima

Kada želimo da kažemo da su kristali oko našeg vrata skupocni i poznati uglavnom kažemo da su Svarovski. Koliko su svi ti kristali oko nas i nama dostupni zaista Svarovski (naravno, osim u slučaju da su kupljeni kod zvaničnog distributera), je diskutabilno, ali je neosporno da volimo njihov sjaj i da se ponosimo što ih imamo. Međutim, neke poznate dame imale su prilike da nose i više od jednog kristala, više od desetak, više od nekoliko hiljada kristala i to na svojoj odeći. Kako to izgleda kada odeća postane nakit?




Za početak haljina čiji dizajn u mogome odskače od onoga što očekujemo od glamurozne kreacije ukrašene prestižnim kristalima koji tako često zamenjuju mnogo skuplje prave dijamante. 
Ova haljina poznata je pod nazivom 'Dirndl' i nastala je po uzoru na srednjovekovne nemačke haljine. Prekrivena je sa 150.000 Svarovski kristala i njena vrednost se procenjuje na 127.000 dolara. Kao takva pripada kategoriji najskupljih haljina u svetu. 


Armani Prive haljina koju je Kejt Blanšet nosila na prošlogodišnjoj dodeli Oskara predstavlja jednu od najlepših haljina na ovoj ceremoniji ikada. 
Kristali koji su razbacani duž čitave balske haljine u potpunosti ističu svu lepotu tila u boji kože. Statua Oskara je došla kao onaj detalj više uz ovu savršenu toaletu. 
Zanimljivo je da ovo nije prvi put da Blanšet nosi haljinu prekrivenu kristalima. Na sličan način i u haljini istog brenda blistala je i na dodeli 2007. godine, a ništa manje glamurozna nije ni smaragdno zelena kristalna haljina sa festivala u Kanu.




Ako želite da ceo svet priča o vama ili vašoj kreaciji obucite Rijanu. Ili, još bolje, nemojte je obući. Rijana je 2014. godine proglašena za modnu ikonu, a na dodeli se pojavila u sada već legendarnoj 'goloj' haljini. Dizajn ove haljine potpisuje Adam Selman i ako već nekako moramo da definišemo materijal od koga je načinjena onda je dovoljno reći 216.000 Svarovski kristala. Samo toliko? 
Ukoliko volite Rijanu i razumete šoubiznis oprostićete joj ovo, ne-prvo, izdanje sa odećom bez odeće, a ako niste baš ljubitelj egzibicionizma odmahnućete glavom. Bilo kako bilo, ne možete poreći da haljina predivno svetluca. A kako i ne bi sa svim tim kristalima?




Ako je broj kristala na Rijaninoj haljini bio ogroman zamislite gomilu od 400.000 Svarovski kristala. A zatim zamislite ušivanje svih tih kristala u kombinezon  dizjnera Vrettos Vrettakos. Naravno, takvu vanserijsku kreaciju ne može da nosi bilo ko, zato je tu čast dobila ona koja se svakog dana budi kao savršena. Bijonse. Ovog puta zamislite gotovo pola miliona kristala na njenim ženstvenim oblinama, dok se na svom koncertu spušta sa plafona. Zvuči neverovatno... I izgleda tako...







Kratak predah od velikih brojki, ako je više od 60.000 Svarovski kristala uopšte mali broj. Toliko kristala je Jany Temime, dizajnerka kostima, iskoristila za haljinu koju je ponela Bond devojka u, za sada, poslednjem nastavku Džejms Bond serijala. Od crnih kristala formirani su motivi, uglavnom na delu haljine koji je načinjen od tila, koji izgledaju kao tetovaža koja se spušta niz leđa. Ako 007 nije ostao imun zašto bismo se mi trudili?
Žena koja voli kristale je definitivno Dženifer Lopez. Ukoliko krenete u pregled njenih odevnih kombinacija videćete da često nosi haljine koje su potpuno ili delimično ukrašene sjajnim detaljima. Scenski kostimi itekako spadaju u kategoriju šljaštećih. Između ostalog tu je i kostim koji je savršeno istakao lepotu njenog tela a pritom je ukrašen sa 280.000 Svarovski kristala ponovo sa potpisom Vrettos Vrettakosa. Isti potpis nosi i haljina kojom započinje spot za pesmu 'First Love' sa čitavih 300.000 kristala iako je nemoguće u potpunosti uživati u njihovoj lepoti s obzirom da je spot crno-beli.




Neke haljine ipak najbolje izgledaju otpozadi, a ova Ralf i Ruso je dokaz tome. 15.000 kristala je ukrasilo ovu haljinu koji je ponela Marija Menounos, što u poređenju sa prethodnim brojkama deluje prilično malo. Nekoliko haljina je dokazalo da kristali savršeno izgledaju na crnoj podlozi, međutim leđa ove haljine zasenjuju svaki kristal koji je ušiven u nju. 

Anđelina je u poslednje vreme poznata po tome da retko kada nosi išta sem crne boje. Ipak, jedno od njenih najlepših izdanja bilo je u smaragdno zelenoj haljini Ateljea Versaće. Zatvorena haljina dugih rukava sa blagim izrezom na leđima i naglašenim ramenima ističe svu Anđelininu lepotu. Kao i mnoge druge Versaće haljine koje su prošetane crvenih tepihom ukrašena je velikim brojem Svarovski kristala koji odlično reaguju na bliceve, dok zelena boja čini savršen kontrast crvenom tepihu.








Model Kristi Tejgen, poznatija kao lepša polovina Džonija Ledženda, uspela je da ovom haljinom privuče pažnju na sebe. Osim što je haljina ukrašena velikim brojem kristala, gola leđa i otkriven deo njenih grudi pomogao je da njena pojava bude jedna od najprimećenijih na MetGala ceremoniji 2014. Ni njoj nisu strane sjajne metalik kreacije, kao i mnogim drugim poznatim lepoticama. Izgleda da na vrhu ipak vredi pravilo 'Kada si u dilemi nosi šljašteće'. 

Bakarnu haljinu optečenu kristalima koji je ponela En Hatavej možemo smatrati jednom od njenih najlepših. Mnogi su na prvi pogled pronašli sličnost sa Andjelininom zelenom haljinom s obzirom da su se u njima pojavile na istom događaju, međutim uz pažljivije promatranje vidi se da se haljine razlikuju i da je sličnost, osim u brendu, prisutna samo još u činjenici da su ukrašene mnogobrojnim Svarovski kristalima.
I plavuše vole Atelje Versaće i kristale. Logično, zar ne? Gven Stefani je ovaj komplet ponela krajem 2014. godine i u mogome se razlikuje od klasične 'tepih' toaleta ali potpuno oslikava njen lični stil. 













__________________________________________

I kao plus, opet Anđelina Džoli i njena, s obzirom na aktuelni mirniji period njenog života, pojava sa možda iznenađujuće naglašenim seksipilom. Za to je dosta zaslužan i ovaj Svarovski top koji je istakao njenu lepotu, ali i postao glavna zvezda ove kombinacije. A sa ovim kristalnim sjajem kako i ne bi?

Follow Us @get_sparkly