Mar 31, 2015

Boje za proleće 2015.

Proleće je tu, na ovaj ili onaj način, sa kišom ili bez kiše, pa je konačno vreme da se obnove zalihe nakita. Svake sezone kompanija Panton predstavlja svoju paletu boja nastalu na osnovu boja dominatnih u radu poznatih dizajnera, a namera je da se ljubiteljima mode olakša praćenje svetskih trendova. Istovremeno ona olakšava rad radionicama ručno rađeng nakita jer im pruža dobre smernice za aktuelnu ili sezonu koja im dolazi u susret.


Kao boju koja će biti hit Boja 2015. godine Panton je istakao braon nijansu sa blagim bordo podtonom koju su, kao po običaju, kreativno nazvali Marsala. Marsala je inače vrsta italijanskog vina, pa u tom kontekstu ova boja dobija potpuno novi smisao. Pre nje su titulu 'boja godine' nosile ljubičasta, smaragdno zelena, narandžasta, ružičasta i mnoge druge, koje okupljene na jednom mestu čine zaista vanrednu paletu boja. 
Ipak, Marsala nije jedina boja za proleće. Pored nje tu su još i plavi, zeleni i zemljani tonovi, ali i žuta, narandžasta, i specifične nijanse ružičaste i ljubičaste. Za svaku od njih pronašle smo odgovarajući ekvivalent u vidu nakita. 

Mima Dizajn
Nakit Mila
Sonjino Dućanče
Narukvice Piece of Art
Nakit Mint
Gđica Kragničica
Elm jewelry
Unikatni nakit - Ana Radulović
City Glam Jewelry
Libellula by I&T
Zoe handmade
Čipla Čipke
Nakit Niki
Maldita Accesorios


Follow Us @get_sparkly