Mar 29, 2015

Narukvice za gornji deo ruke - hit za leto 2015.

Zima se povlači, a sa njom i nakit koji volimo tokom ovih meseci. Topla godišnja doba sa sobom donose i neke specifične komade koji se najviše nose baš tokom tih sunčanih dana. Jedan takav ukras je upravo narukvica za nadlakticu. Iza ovog, skoro pa poetskog izraza, stoji komad nakita koji je nekada bio rezervisan kako za žene tako i za muškarce. Vrhunac popularnosti imao je devedesetih godina, ali nema sumnje da ga svaki jun iznova izvodi na pozornicu. Upper arm cuff će i ovog leta biti jedan od najmoćnijih komada nakita.


Cuff znači da je ova narukvica koja se nosi na bicepsu u čvrstoj formi prstena. Dakle, ona na ruci stoji tako da ne steže, ali da ne može ni da spadne. Naravno, nosi se na goloj ruci, pa su tako kupaći kostimi i majice bez rukava kao stvoreni za nju. Zanimljivo je to što ovaj komad nakita izgledu dodaje dozu snage, hrabrosti i buntovništva, te devojci koja ga nosi daje bezmalo ratnički izgled. Što se nas tiče, ovakav imidž ni uz jednu sezonu ne ide bolje.


Ovakav tip narukvice može biti bogato ukrašen, izgraviran i zauzimati veću površinu kože. Oni koji nemaju baš toliko hrabrosti mogu poneti i jednostavniju varijantu, koja može zaista lepo izgledati na preplanuloj koži tanke ali zategnute ženske ruke. Za one kojima se dopada ova ideja ali ne žele nakit u klasičnom smislu, tu su fleš tetovaže. Na kraju, ova narukvica uopšte ne mora biti u cuff obliku. Na nadlaktici može biti i nežnija i suptilnija forma - ukras sastavljen od par lančića spojenih nekim upečatljivim detaljem. Dakle, na ovaj letnji izazov može se odgovoriti na više načina.


Interesantno je to što se ova narukvica može nositi i na venčanju. Mlada koja neće da bude klasična mlada može da uz venčanicu upari jednu svetlucavu verziju ovakvog komada nakita, a ako je ljubitelj čipke, onda se može poigrati i ovim materijalom.


Suština je u tome da leto pred nama (a i proleće, što da ne?) ne smeju proći bez rizikovanja, bar kada je nakit u pitanju. Ako se ovaj komad nakita još uvek nije našao na vašoj ruci, neka takav eksperiment bude vaš mali, slatki rizik. Oprobajte se sa nekom od verzija ovih narukvica i prizovite vrelo i zabavno leto.


Follow Us @get_sparkly