Mar 19, 2015

Kakav nakit nositi na poslu

Iako se nakit često bira u skladu sa raspoloženjem ili odećom, veoma važan faktor je mesto na koje se ide. Nije svejedno hoćemo li se sa određenom ogrlicom pojaviti u parku, klubu, na venčanju ili poslu. Biranje nakita za radno mesto u nekim sredinama teže je nego birati ga za neku posebnu priliku. Kakve komade poneti pred šefom, kolegama i klijentima? Sa čim se ne može pogrešiti?


U nekim zemljama i određenim firmama, na poslu nije dozvoljeno nositi nakit sa bilo kakvim religioznim simbolima. U Srbiji stvari ne stoje tako strogo, ali ipak valja paziti na to šta će vam se naći na rukama ili oko vrata. Naravno, prvi faktor je priroda vašeg posla. Izbor nakita biće vam znatno sužen ako se bavite fizički napornim poslom jer bi vam bilo koji komad nakita samo smetao u radu. Međutim, ako se tokom radnog vremena stalno susrećete sa dizajnerima ili ljudima iz oblasti umetnosti, slobodni ste da nakitom koji nosite pošaljete poruku o svojoj ličnosti, kakva god ona bila. 
Kada govorimo o prosečnim radnim mestima, svakako važi pravilo "manje je više". Generalno, ne bi trebalo da nosite ništa što zvecka pri svakom pokretu jer će iritirati ljude sa kojima se srećete i skretati njihovu pažnju sa vaših reči na nakit. Iz istog razloga, nepoželjan je nakit koji previše sija. 


Minđuše
Ne preporučuje se ništa što će skrenuti pažnju sa vašeg lica. Neka budu jednobojne i suptilne. Male minđuše na klipsu koje idu uz uvo neće vam smetati dok obavljate telefonske pozive, a biserne perle su odlične kad god ne znate tačno šta bi vam leglo.


Ogrlice
Opredelite se za tanke ogrlice sa privescima. Najnoviji trend sa slojevitim nakitom možete potpuno da iskoristite. Ako baš želite da nosite nešto glomaznije, budite sigurni da je ta ogrlica jedini komad koji će se naći na vama. U svakom slučaju, vodite računa da ne bude previše duga kako se ne bi zapetljala u kosu dok trčite iz kancelarije u kancelariju.


Prstenje
Bez previše prstenja. Tačnije, dovoljan je jedan ili, ako nosite burmu, dva. Više njih na jednom prstu dozvoljeno je jedino ako su vrlo tanki sa delikatnim kamenčićima.


Narukvice
Zvuk tankih metalnih narukvica je izuzetno iritantan, zato se pre odlučite za jednu širu umesto za njih. Sa druge strane, sat je poželjan jer ćete njime odati utisak odgovorne osobe koja vodi računa o vremenu.




























Follow Us @get_sparkly