Nov 5, 2014

KADA STE U DILEMI -SMARAGD

SMARAGDNE MINĐUŠE SU JEDAN OD KOMADA NAKITA KOJI SE NAJČEŠĆE VIĐA NA CRENOM TEPIHU. MEĐUTIM, KADA SE NE ODLUČE ZA MINĐUŠE POZNATE DAME RADO BIRAJU I PRSTEN SA OVIM DRAGIM KAMENOM. 

Potpuno van sezone i apsolutno bez ikakavog povoda smaragdne minđuše su se nametnule kao nepogrešiv izbor za svečane prilike. Najubedljiviji razlog za to su poznate dame koje ih često biraju za šetnju po crvenom tepihu. Savršen kontrast između crvene i smaragdne čini ih odličnom kombinacijom. I dok su se neke lepotice okušale sa čitavom toaletom u ovoj boji najčešće je ipak vidimo kao detalj u vidu prstena i minđuša u paru sa crnom haljinom, ali i u drugim smelijim varijantama. Šta je to tako privlačno u ovoj boji?

 
Poslednja u nizu koja se na crvenom tepihu okušala sa zelenom srećom jeste slatka En Hatavej. Ona je metalik haljinu upotpunila smaragdnim minđušama koje na prvi pogled deluju celovito, ali su sačinjene iz mnoštva sitnih kamečnića koji uspevaju da na neverovatan način uhvate svetlost i daju sjaj. Rame uz rame sa njom je i rođokosa Džesika Čestejn čije su smaragdne minđuše ipak ostale u senci specifične haljine. 


Iako je smaragdno zelena boja proglašavana za boju 2013. godine, njena neprolaznost je dokazana nebrojeno mnogo puta na crvenom tepihu. Mnogi je smatraju najglamuroznijom od svih boja, a njena moć je da od najjednostavnije odevne kombinacije načini pravu holivudsku priču pa čak i kada nije dominantna. Stejtment minđuše su najčešći izbor a po logici se kombinuju sa koktel prstenom na kome dominira kamen bez ikakvih sporednih momenata. Najpoznatiji takav par jeste onaj koji je  uz dugu crnu haljinu ponela Andjelina Džoli, ali to nije jedina prilika u kojoj Andjelina nije odolela smaragdnom sjaju.


Zanosna Irina Šejk je takođe jedna od mnogih koja je prošetala kombinaciju minđuša - prsten, ali je zanimljivo da je upečatljive minđuše nosila uz nekoliko različitih haljina, i to sa vezanom kosom i još jednom dokazala da ova boja uz neutralnu šminku zaista u potpunosti otkriva sve lepote njenog lica. Ona se za ovu boju nakita odlučila čak i uz provokativnu zlatnu haljinu ali sa nešto manjom varijantom visećih minđuša.


Da je smaragdno zelena nije draga samo brinetama pokazuje novopečena trudnica Blejk Lajvli. Savršeno zelena boja njenih očiju u nekoliko navrata je istaknuta malim smaragdnim minđušama. Po broju prilika u kojima je najrazličitije haljine, ali i svakodnevne kombinacije, upotpunjavala ovim minđušama usudile bismo se da kažemo da je njen stilista s ovim parom otkrio njeno tajno oružje.

Trenutno jako aktuelna plavuša, Tejlor Svift, takođe je jednom prilikom prošetala smaragdne minđuše. Prosudite i sami da li je ova zelena zaista savršena boja za njene oči. Uz ovu haljinu svakako jeste dobar izbor. A svoj zeleni trenutak na crvenu tepihu imala je i prelepa Uma Turman, čime je dokazano da zaista ne postoji razlog da plavuše ne uživaju u raskoši ove boje.

  

Čini se da je lista diva sa zelenim nakitom poduža te ćemo je završiti konstatacijom da su smaragde nosile i Naomi Kembel, Mišel Obama, Dženifer Lorens, Riz Viterspun, Ejmi Adams, Leticija Kasta, ali i Ema Stoun iz svoje crvenokose faze. Zaista odgovara svima... Ili barem onima koji bi da makar na tren osete duh glamura. I zato prvu svečanu priliku začinite sa malo zelene i shvatićete jednu od najdivnijih tajna crvenog tepiha. 

Follow Us @get_sparkly