Oct 31, 2014

MOYA narukvica - minimalizam koji inspiriše

Personalizovani nakit je poslednjih godina postao izuzetno popularan, što zbog činjenice da ga time u potpunosti prilagođavate svom stilu, što zbog toga što njime šaljete jasnu poruku o sebi i svojim stavovima. Ipak, slobodno se može reći da je za najiansu bitnije od svega toga poslati poruku koja motiviše i vas i druge i unosi malo pozitive u ionako sivu svakodnevicu. Na neki način iz jedne takve težnje rodila se i MOYA narukvica.


Pod pojmom personalizacije nakita se podrazumeva kreiranje komada koji u potpunosti oslikavala osobu koja ga nosi. Najčešće je to sopstveno ime (po uzoru na čuvenu Carrie ogrlicu) a neretko je to reč ili neki citat. S obzirom da je od pojedinačnog slučaja ova ogrlica postala masovni trend naručioci sve češće posežu za što originalnijim, ličnijim i skrivenijim značenjima koja su poznata samo njima.

MOYA narukvica je po mnogo čemu malo drugačiji vid personalizovanog nakita. Najbolja preporuka koju neki nakit može imati jeste podatak da je nastao iz autorkine potrebe da samoj sebi ulepša prvi radni dan posle porodiljskog. Zamena ušuškane svakodnevice pored bebe za užurbani posao u oblasti marketinga nikako nije nešto jednostavno te joj je bilo neophodno barem malo motivacije koja će joj vratiti energiju. Kao i sve male životne tajne i njena narukvica je nosila motiv koji je samo njoj bio poznat pa tu i leži moć ovog komada nakita da podseti na zaista važne stvari u životu.

Primetićete da je već na samom početku priča o MOYA narukvicama istovremeno nadahnuta pozitivnim mislima i određenom dozom misterije. Čitav koncept zapravo i počiva na tajnovitosti, kako po pitanju autorke koja se vešto krije iza svog nakita koji sam po sebi govori mnogo i ne otkriva ništa, tako i po motivima koje kupci graviraju zato što njima znače, a posmatrači mogu samo da naslućuju značenje.

"Jedinstvena, osobna, handmade", su tri reči u koje autorka stavlja svoje narukvice, a mi bismo dodale da je MOYA narukvica minimalistički nakit koji omogućava da dan postane maksimalno uspešan, uz samo malo inspiracije. Imena dece, dragih osoba, datumi, stihovi pesama, citati, simboli ljubavi i večnosti su samo neki od motiva na pločici čija je poruka jasna svima koji bace pogled ka njoj. Ali postoje i ona skrivena značenja koje znaju samo oni koji ih nose - gitara, andjeo, tri breze, ali i poruke pisane glagoljicom, kineskim ili arapskim pismom. Inspiracija je magična stvar.


S obzirom da autorka poznaje i tajne ekonomije i marketinga, a uz to je obezbedila da pločice budu kvalitetne, od plemenitog materijala gravirane u porodičnoj zlatari njenog prijatelja, u Zagrebu, sasvim lako je brendirala svoju ideju i omogućila svima da na svom zglobu ponesu par reči koje će ih ohrabriti da preguraju dan. "Odlučili smo se za okruglu pločicu, iako smo imali narudžbine i za ovalnu, a gotovo sve želje je moguće ispuniti jer je reč o ručnom radu, a ne o masovnoj proizvodnji", kaže autorka.

Svaka narukvica se izrađuje po želji kupca i po njegovoj zamisli, uz eventualne korekcije kako bi konačni proizvod bio što jasniji. Graviranje se vrši kompjuterski te je moguće uraditi ga veoma čisto i precizno, a tako da ne postoji nikakva konačna galerija koja bi na bilo koji način ograničila poručioce. Poručivanje se vrši preko fejsbuk stranice bez potrebe za web shopom ili direktnom prodajom u prodavnici, jer se ostavlja prostora za onu misteriju sa početka koja definitivno predstavlja jedan od začina u šarmu ovih narukvica. Tračica kojom se vezuje pločica može biti od kože, svile ili obložena voskom,a ova poslednja se pokazala kao najbolja te je autorka i preporučuje.

Svoju MOYA narukvicu možete poručiti preko njihove fb strane OVDE.


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly