Raspetljajte ogrlice u 4 koraka

Slojevite ogrlice sa tankim lančićima već neko vreme ne silaze sa trona. Taj minimalizam nepogrešivo ide uz letnju sezonu, te je zato mnogim devojkama tokom ovih meseci stalno ovo vrata. Ipak, kada se vrati u kutiju sa nakitom često nastaje problem. Što su ogrlice tanje, veća je mogućnost da će se upetljati. Samostalno ili u kombinaciji sa drugim sličnim komadima, svejedno je - problem svakako postoji. Kako ih najlakše raspetljati i ponovo učiniti nosivim?


1. OTKOPČAJTE OGRLICU/E

Ovako ćete moći da provučete jednu ogrlicu kroz čvor na drugoj, a često je baš u tome caka.2. POLOŽITE IH NA ČVRSTU I RAVNU POVRŠINU

Ovaj korak je značajan jer vam obezbeđuje neophodnu stabilnost dok radite. Definitivno ne želite da se tokom raspetljavanja pojavi još neki čvor, zar ne?3. KORISTITE BEBI ULJE

Već kap ili dve ovog ulja na samom čvoru učiniće da se on lakše razmrsi i da lančić lakše klizi tokom odvajanja, a da se pritom ne ošteti trenjem. Ulje kasnije možete ukloniti jednostavnim pranjem.


4. UPOTREBITE IGLE

Tamo gde nema prostora za prste, ima za igle ili zihernadle. Olabavite čvor uz pomoć jedne ili par igli, pa će ostatak posla biti jednostavniji. 
Nakon toga, preostaje vam da ponovo uživate u svojim suptilnim lančićima.


Savete o čuvanju nakita pročitajte OVDE i OVDE.You Might Also Like

0 comments