Jul 4, 2015

Kako je ekser postao modni hit?

Ukoliko redovno pratite dešavanja u modi verovatno ste odavno shvatili da je ekser apsolutni hit u svetu. Ma koliko na prvi pogled ova rečenica delovala besmisleno nije daleko od istine. Mnogi poznati trendseteri nisu ostali imuni na simpatičnu narukvicu koja izgleda kao ekser obavijen oko ručnog zgloba. I najvažnije, podjednako je nose i muškarci i žene.


Zasluge za originalan dizajn ovog komada nakita pripadaju velikom brendu Kartije. Kao i svaki popularan model i Juste un Clou narukvica brzo je dobila svoje kopije koje su omogućile da se i obični smrtnici osete poput Kim Kardašijan, Mirande Ker, Kirsten Stjuart ili Farela Vilijamsa. Svima njima ova narukvica minimalističkog dizajna se u tanjoj ili debljoj formi obavila oko ruke i učinila da njome izraze svoju buntovničku prirodu i samopouzdanje (kako Kartije opisuje ovu narukvicu na svom sajtu).


Imajući u vidu da Kartije cenu ovog svog proizvoda obznjanjuje na zahtev, tj. tek ukoliko ste zaista i zainteresovani da ga kupite možemo samo da naslućujemo brojku koja se krije iza. Ipak, kopije kojih ima dosta podjednako dobro rade svoj efektan posao. Ovaj kao i drugi jako popularan Kartijeov model Love narukvicemožete pronaći u mnogim fejsbuk prodavnicama, koje redovno dopunjuju svoje zalihe ovog jedinstvenog komada nakita koji ni po jednom svom detalju nije ograničaen po pitanju pola koji ga može da nosi.


Nošenje ove narukvice je začuđujuće jednostavno. Može se nositi sama ali i kao deo kombinacije sa drugim narukvicama, a najčuvenija blogerka Chiara Ferragni svakako je odličan izvor inspiracije za sve kojima Love -  Juste un Clou izgledaju kao idealna kombinacija. To je ujedno i najčešći način na koji se ekser-narukvica nosi. Kako je i sama po sebi minimalističnog dizajna uparivanje uz nju trebadaide upravo u tom smeru.













Follow Us @get_sparkly