Apr 6, 2015

Trikovi koji olakšavaju čuvanje nakita

Bez obzira da li ste posebno vezani za svoj nakit ili ne, mali trikovi koji olakšavaju brigu o njemu uvek su itekako dobrodošli. Posle prvog niza saveta iz kutije sa nakitom, otkrile smo još par dodatnih čarolija koje čine da život sa đinđuvama bude barem malo lakši. Bez gubljenja, zapetljavanja, lupkanja po prtljagu i iznenadne promene boje. Da bi smo izbegli ovaj u potpunosti nepotreban stres uvek je potrebno imati par trika u rukuvu.


Tanki lančići su veoma popularni u poslednje vreme, a svima nam je poznato da se oni najlakše zapetljaju pa čak i onda kada posebno brinemo o tome kako ih čuvamo. Ukoliko ste se našli u situaciji da se vaš lančić misteriozno pretvorio u čvor bez rešenja pospite ga sa malo bebi pudera i uz pomoć igle ćete mnogo lakše uspeti da sve vratite u normalu. 
_______________________________________________________

Izgleda da smo najosetljiviji na čuvanje onih najtanjih ukrasa za naš vrat - lančića. Verovatno ste se više puta uverile u to da je najbolji način da se lančić spakuje u kutiju sa nakitom na onom kartončiću na kome i kupljen. Na njemu su fini zarezi ili rupe kroz koje se provuče lančić čime se obezbeđuje od suvišnog landaranja i eventualnog kidanja i petljanja. Ukoliko ste bacili taj karton vrlo lako uz svega dva zareza makazama možete ih napraviti od starog špila karata. 
_______________________________________________________

Kada se spremate za putovanje ne zaboravite da se pobrinete za svoj nakit. Vakumirajte omiljeni nakit između dva komada samolepljive folije i pobrinite se da nakit ne pravi probleme sa lutanjem među ostalim stvarima. 
_______________________________________________________

Ukoliko ste ljubitelj prstenja i imate drage komade koje ne želite da zagubite ni po koju cenu onda pribavite sebi jednu od ovih plastičnih kutijica za tablete. Osim što ćete tačno znati gde vam je prstenje dok ste u kući, lako i brzo ćete strpati kutiju u torbu ukoliko iznenada odlučite da krenete na put. 
_______________________________________________________

Na isti način možete iskoristiti i staru kutijicu od omiljenog balzama za usta, pogotovo ako ste ljubitelji balzama poput EOSa ili sličnih raznobojnih pakovanja kojima nas proizvođači rado obraduju. Naravno, ne morate na ovaj način da čuvate samo prstenje; male minđuše na iglicu ili po koji lančić mogu biti, takođe, spakovani u ovaj mali prostor.
_______________________________________________________


U kutiju sa srebrnim nakitom stavite i parče krede koje će sprečiti da vaše srebro promeni boju. Zapravo, kreda ne utiče direktno na sam nakit već jednostavno upija vlagu koja se može stvoriti u kutiji. Ovako će njen sadržaj ostati suv i zaštićen.
_______________________________________________________

Iskoristite zaostali tanjir za torte i napravite držač za minđuše. Sve što je potrebno je da izbušite rupe i okačite svoje minđuše, a sve skupa će vas koštati jako malo. Ako imate sreće pa motiv na plastičnom li papirnatom papiru bide još i dekorativan onda ste svakako u plusu. S druge strane, možete stvar preuzeti u svoje ruke i ofarbati ga sprejom u boji koju sami želite ili koja je u skladu sa enterijerom vašeg doma. 

Follow Us @get_sparkly