Sep 10, 2014

Mali trikovi iz kutije sa nakitom

Čuvanje nakita i u kutiji i van nje često može biti mučenje jer o kakvom god da se nakitu radi zapetljavanje i gubljenje delova je nekako standardna procedura. Držači nakita nam u tim slučajevima deluju kao parče raja koje bi moglo da nam reši sve probleme ali budžet ili nedostupnost istih su faktori koji nas na kraju ipak dovode do toga da sedimo i raspetljavamo lančiće, tražimo stopere za minđuše ili nemoćno pokušavamo da same zakopčamo narukvicu. U svojoj kući sigurno imate odbačene stvari koje vam mogu rešiti neke od ovih problema, a uz malo kreativnosti same za sebe mogu se transformisati u divnu dekoraciju u vašoj sobi. 



Ljubitelji tananih lančića mnogo puta su se uverili da je čuvanje istih u kutiji sa drugim nakitom prava muka. Zapravo, nekada nam se čini da se ovi lančići misteriozno zapetljavaju i kada stoje sami za sebe. Čak iako u kući nemate slamčicu odmah ćete otrčati da kupite iste jer je ovo pravo rešenje vašeg problema. Jednu stranu ogrlice provucite kroz slamčicu, zakačite i to je to. 


Iako karton toalet papira ne zvuči perspektivno a priznaćemo na ovoj slici i ne izgleda lepo ipak rešenje je itekako kreativno. Spoljašnji deo kartona, naravno, uvek možete prekriti ukrasnim papirom, a zatim i pričvrstiti svoj novi držač za ogrlice na zid, vrata ili gde god vam je već to odgovarajuće. Jednostavno, provučete ogrlice, zakačite i podesite tako da kopča bude u unutrašnjosti nekadašnje rolne. To je sve.

Ukoliko volite male minđuše na iglicu verovatno znate da je često problem pronaći ih, a nekako ili bacimo kartice na kojima ih kupujemo ili... šta god. Rešenje imamo u kući, iako smo skloni da i to rešenje često gubimo - dugme. U zavisnosti od veličine minđuše odaberite i veličinu dugmeta i pričvrstite vašu minđušicu. Što su dugmići šareniji, zabavniji, veseliji to je njihova dekorativna vrednost veća, a dovoljno su upadljivi da se ne izgube. Ovo možete praktikovati i tokom putovanja.


I naredne dve stavke imaju veze s ovom vrstom minđuša, valjda zato što ih mi najčešće gubimo. Pampur možete posmatrati čak i kao bolje rešenje od prethodnog. Stajaće vam ispred ogledala, na oku sa više pari minđuša udenutih u sebe. Izbušite rupe i kada skinete minđuše samo ih udenete i narednog puta ćete znati gde su. Ovde je problem što nemate mesta za odlaganje stopera pa neka vam ovako stoje one minđuše koje koristite sa univerzalnim stoperima koje recimo kupjete u prodavnicama repromaterijala, u kesicama. 

Pretpostavićemo da imate neki stari odbačeni sati koji jednostavno tako stoji jer eto nemate snage da ga se odreknete. Dajte mu novu funkciju, neka bude čuvar vašim minđušica. Ukoliko je broj rupa nedovoljan možete dodati nove.

Da li vam se desilo da krenete u grad a da u kući nema nikoga ko bi vam pomogao oko stavljanja narukvice? Ukoliko jeste onda budite sam svoj majstor i od spajalice napravite svog malog pomoćnika. Odaberite jednu od većih spajalica u boji i učinite da ovaj proces bude čak šta više i zabavan, ne samo praktičan.

Za kraj ukoliko često putujete a na tim putovanjima nosite i par komada nakita onda umesto velike, nepraktične kutije ili umesto u neseser nakit transportujte u kutiji za naočare. To može biti i stara odbačena kutija, a može biti i neka zanimljiva kineska verzija koju ćete pribaviti za male pare. Osim minđuša, ogrlice, prstenja ili narukvice u nju može stati i možda neki sjaj za usne ili ruž, opet u zavisnosti od veličine kutije. Najbolje od svega je što su ove kutije napravljene da zaštite osetljivi sadržaj te svoj nakit definitivno možete smatrati bezbednim.


Follow Us @get_sparkly