May 5, 2015

Boho ogrlice sa novčićima - gde kupiti i kako nositi

Sa prvim toplim danima budi se i ljubav prema boho stilu, kako kada je u pitanju odevanje, tako i kada je u pitanju specifičan nakit koji ga prati. Ovde važi neprikosnoveno pravilo 'što više to bolje' i rado se uz maksimalno nakita kombinuje minimalno odeće, za upečatljiv, letnji i takozvani effortless izgled. Na stranu epiteti koji prate ovaj stil, potrebno je biti pažljiv jer umesto dobrog stejtment momenta može se zapasti u neukusno kinđurenje. Zbog toga je masivna i 'sama sebi dovoljna' ogrlica sa novčićima siguran izbor. Za početak...



Ako zanemarimo aktuelnu vezu novčića i boho stila, prva asocijacija na ovakve ogrlice svakako će biti Stari Rim. Ništa manje važne, barem lokalno, nisu ogrlice koje redovno prate našu narodnu nošnju i zveckaju u ritmu folklora. Očigledno je da su metalni novčići u prošlosti bili podjednako 'moderni' kao i sada. Verovatno iz drugih razloga, ali to je već neka druga priča. Povratak novčića možda jeste započeo na reviji Dolčea i Gabane, ali njihov pravi modni život odvija se na socijalnim mrežama i, definitivno, na plaži.






GDE KUPITI OGRLICE?


Priča o tome kako trendovi kod nas stižu (pre)kasno je ponovljena već nebrojeno puta. Činjenica je da kada nešto postane HIT to možemo videti na svakom ćošku, ali ukoliko se upustimo u potragu za nečim što je HIT U SVETU  onda shvatimo da je to nemoguća misija i posežemo za Aliexpress-om ili Ebay-om.  Ipak, boho ogrlice sa novčićima je moguće naći i na nekoliko fejsbuk stranica, i to u više verzija.

Ogrlice Online Prodavnica

Zara ogrlice
Prodaja nakita
Dazzling nakit

Catenina
Nakit Jelenica

OUTFIT INSPIRACIJA


Definisanje ove ogrlice kao BOHO nakita ne ograničava njene mogućnosti kada je u pitanju nošenje uz 'ozbiljnije' komade odeće. Možda se kao tiho pravilo iz senke nameće kombinovanje uz neutralne, monohromatske komade odeće, čime ogrlica dolazi do izražaja i postaje pravi stejtment. Drugo ne-pravilo je da će najbolje ispratiti letnju odeću - haljinice, majice (t-shirt) ili možda kombinezon. Boho ogrlice vole teksas šorts. Nećete pogrešiti i ako odgolite svoj vrat. Ova, kao i svaka stejtment ogrlica ne trpi minđuše i treba ih u potpunosti izbeći. Preporučuje se da se nosi sa puštenom kosom (beachy waves) , međutim nećete pogrešiti ni ako kosu sakupite u 'nemarnu pletenicu'. Prstenje i narukvice su dozvoljeni, pa čak i poželjni. Na tom delu tela aspolutno možete pustiti mašti na volju i pre nego izađete iz kuće zaboravite pravila i umesto da skinete jedan komad nakita, slobodno dodajte još jedan prsten.










SAVRŠEN NAKIT ZA SEZONU FESTIVALA





... ili okušajte sreću sa Rijaninom elegancijom!










Follow Us @get_sparkly