Dec 24, 2014

Da li su minđuše sa resama/kićankama novi hit sezone?

Posle leta koje je bilo u znaku rajfova sa cvetićima ( koji su zapravo klasičan asesoar za deveruše) izgleda da su jesen i zima u znaku minđuša sa šarenolikim kićankama. Taj detalj se možda mnogima na početku učinio kao pomalo čudan dodatak minđušama, ali gotovi komadi pokazuju da je ova novina zapravo pun pogodak i da oživljava stejtment kao takav. A svi oni koji smatraju da su dovoljno vešti sa prstima mogu se okušati u pravljenju NAKITA SA RESAMA i u drugim varijantama, za proleće i leto pred nama.



Marijin kreativni kutak
Famozne kićanke mogu biti od svilenog konca ili kože i čini se da prva varijanta deluje za trunku elegantnije, ali se druga mnogo češće izrađuje. Da li su one od kože dostupnije ili jeftinije ostavićemo da prosude oni koji izađuju minđuše, ali je činjenica da u kombinaciji sa bogatim kristalima ili perlama postaju deo prepoznatljivih stejtment minđuša koje se pre svega nose u jako posebnim prilikama. Uz njih, nema mesta ni za jedan drugi komad nakita, eventualno neki prsten. Sve drugo zaboravite, jer šou pripada njima. Definitivno je da su obradovale sve one koji su istinski obožavaoci stejtmenta, ali su čeznuli za nečim što će ga opet učiniti aktuelnim. Ali...

Attractive nakit
Odakle su su uopšte one stvorile? Može se reći da je sve počelo još tokom predstavljanja prolećne kolekcije brenda Dolce&Gabanna za koju su inspiraciju pronašli na Siciliji, te su njihove minđuše bazirane na bojama i detaljima karakterističnim za ovaj deo Italije. Deo ovih vrlo upečatljivih komada koji su izgledali kao stvarani samo za modne piste i editorijale bile su upravo kićanke.
Od tog trenutka prošlo je mnogo vremena, onoliko koliko je često potrebno da svetski trendovi prokrče put do naše zemlje. I kada su se najzad pojavile kod nas, bilo je to u blažoj, jednostavnijoj verziji, pogodnoj da se zapravo nosi. Da li je zaista tako? Same kićanke na aktuelnim modelima deluju manje krhko i lagano od onih na D&G modelima, ali su efektne u gotovo istoj meri, a može se čak i reći da su prilagođene sezoni u kojoj su se javili -jesen/zima.

Princess nakit
Nakit Goga Tumanka
Brojne radionice su uvidele potencijal ovog simpatičnog dodatka pa se takve minđuše sve više prave. Zajednička osobina im je što su vrlo lagane, iako ne deluju tako. Može se reći da se autori ovakvog tipa minđuša ne ograničavaju po pitanju boja za kićanke, a ne bi ni trebalo jer je bogat kolorit jedna od najznačajnijih odlika stejtment nakita.
Primeri minđuša sa kićankama pokazuju kako, iako je dugo na sceni, stejtment ni izbliza nije rekao sve što ima. Zašto to ne iskoristiti na najbolji mogući način? Mi glasamo za kićanke.



Follow Us @get_sparkly