Nov 22, 2014

Pamuk u kosi i efektne minđuše za impresivan utisak

Da bi nakit zaista došao do izražaja potrebni su nam lepa koža, kosa, nokti, odnosno neophodno je da u potpunosti brinemo o sebi kako bi nakit kao finalni dodir zaista mogao da naglasi ono najbolje na nama. Zato smo uporedo sa pisanjem bloga počele sa otkrivanjem malih tajni nege kose. Najpre smo isprobale Stillov šampon i balzam a onda je na red došao trojac - keratin, argan, grožđe. Reč je o maskama čiji je najnoviji član maska sa uljem iz semenki pamuka. 


Ulje iz semenki pamuka je veoma hvaljeno kada je u pitanju nega kože, te se kaže da ubrzava proces regeneracije kože, smiruje postojeće iritacije i smanjuje osetljivost. Koža ga brzo upija i dobija na mekoći i elastičnosti. Još jedna od njegovoih osobenosti jeste i da hidrira kožu, odnosno sadrži fitosterole koji na koži stvaraju zaštitni sloj koji zadržava vlažnost. Prema podacima na pakovanju čini se da isti efekat ulje ima i na kosi.

"Ove maske zaslužuju da se nađu u većem pakovanju"

Maja: O praktičnosti ovakvog pakovanja za kosu smo već pisale, pa tu ne bih da trošim reči, ali zaista mislim da je za ovu kao i druge Still maske došlo vreme da se nađu u većem pakovanju koje bi obradovalo sve obožavaoce. Miris maske je nežan, ali mi se dopao iako sam ljubitelj onih težih.

 Moja kosa je kratka pa se na prvi pogled čini da sigurno nemam problema sa količinom maske koja je potrebna za pravi efekat, ali nekad mi problem napravi to što je kosa gusta i time "nadoknađuje" nedostatak u dužini. Ipak, ni sa ovom jednokratnom maskom nisam došla u situaciju da brinem oko nanošenja. Čini se da je proizvođač zaista poveo računa o tome da je u kesici ima dovoljno za svačiji tip kose. Na mojoj kosi je provela taman toliko vremena koliko se preporučuje. Što se efekta tiče, nakon ispiranja imala sam onaj očekivani osećaj glatke kose, mada ne toliko intenzivan kao kad sam koristila masku sa arganovim uljem. Ni miris se u kosi nije zadržao toliko dugo, ali ta činjenica meni nikad nije bila od presudnog značaja. Mnogo mi je bitnije da kosa bude hidrirana i da onako lepo, teško pada na ramena a sa ovom maskom se to desilo. Ni drugo ni trećeg dana se stvari nisu menjale, što me je prijatno iznenadilo. Znamo da neke maske svoj pun efekat pokazuju tek posle višestrukog korišćenja i smatram da to važi i za ovaj proizvod. Zato će se verovatnno naći na mojoj listi za kupovinu još neki put. Isprobala sam sve Stilove maske i ova se nalazi na jakom drugom mestu.

Sanela: S obzirom da nisam ljubitelj ovakavog pakovanja najpre sam proizvod istisnula u posudu. Na prvi pogled delovalo je kao da količina neće biti dovoljna za moju dugu kosu. Pošto sam oprala kosu šamponom, najpre sam peškirom izvukla višak vode i nanela masku, naravno ne na koren. 

U poređenju sa balzamom, a čini se i sa nekim pakovanjima, maska je prilično gusta. U prvom trenutku mi je delovalo da ću imati problem sa nanošenjem i da neću postići onaj efekat svilenkastog omotača koji omogućava da prsti lagano klize kroz vlažnu kosu. Posle par minuta desilo se i to, ali je mala (znam da zvuči kontradiktorno - duga kosa, mala punđa - ali zaista jeste tako, što govori o debljini mojih vlasi) punđica u koju sam uvila kosu da odstoji sa maskom izgleda mnogo manje masno nego kad je formiram balzamom.


Masku sam držala duže od preporučenih 20 minuta, recimo oko pola sata. Da li je proizvod imao efekta obično procenjujem već prilikom ispiranja. Spustim kosu iz punđe i niz nju pustim vodu, pa ako se kosa sama lepo, pravilo rasporedi onda znam da neću imati problema sa raščeljavanjem te ostaje da vidim samo da li će problem biti suvišna lepršavost. Lepršavost? Kada se osušila kosa je više bila glatko začešljana, s tim da vlasi nisu bile zalepljene jedna za drugu. 


Kosa je lagana, mekana i nežna i definitivno voli ovu masku. 


'Maska za elastičnost i hidrataciju', kažu iz Stilla. Za elastičnost kose i ne bih baš umela da kažem šta znači, jer mi nekako i nije prva asocijacija na kosu. Što se hidratacije tiče treći dan posle nanošenja moji kritični i stalno suvi krajevi su i dalje nežni i nema one oštrine kada prstima pređem preko njih. Sve vreme imam utisak da su vlasi obložene uljem tako da sam izbegla nanošenje ulja posle pranja i po prvi put nemam potrebu za tim ni posle nekoliko dana. Čini mi se da je kosa već počela da se masti, ali to zasigurno ima veze s tim što sam mali milion puta prstima prošla kroz kosu, jer volim taj osećaj bez petljanja i kidanja.
Miris je lep, nežan, na trenutke i prilično jak, ali to samo omogućava da ostane u kosi zaista dugo. Ipak, tako intenzivan miris jednostavno ili ćete voleti ili ne. Meni se dopao.


Ova maska je definitivno ispunila očekivanja koja obe imamo kada se radi o ovom tipu kozmetike za kosu. I kod kratke, guste i hemijski tretirane kose ali i kod duge, tanke kose koja nikad nije bila u kontaktu sa farbom efekat je sličan - glatke i mekane vlasi. A to je ono što je najbitnije. Takođe, količina u kesici je apsolutno dovoljna, bez obzira na dužinu i gustinu, pa tu ne treba brinuti. Sa zadržavanjem nežnog mirisa u kosi iskustva su različita, ali očigledno je da to prilično zavisi od vremena koje se provede sa maskom. Kupićemo je i daćemo joj šansu još koji put kako bi sventualno mogla da prestigne masku sa arganovim uljem koja nam je ubedljivo najbolja u čitavom Still asortimanu. Ipak, to ne menja naše izuzetno lepe utiske o ovom proizvodu i mišljenje da se radi o još jednoj među odličnim maskama koje dolaze iz Still-a.

"Lepa kosa je preduslov za nošenje efektnih minđuša"

Kad se kosa oporavi i dotera treba joj dodati malo magije, a minđuše su tu nezaobilazne. Uz prave komade nakita do izražaja će doći negovani, pažljivo namešteni pramenovi ali tu se postavlja pitanje - kakve minđuše idu uz odabranu frizuru?
Kažu da, kada želite podignutu kosu, treba da zaboravite na male, diskretne minđuše. One raskošne su pravi izbor kada je kosa pokupljena u punđu ili konjski rep jer će skrenuti pažnju na vrat kao jedan od retko privlačnih delova ženskog tela. Mi bismo u ovu grupu dodale i popularne earcuff i earclimbers minđuše jer su podjednako upečatljive kao viseće. Ove dve vrste minđuša pogodne su i za ravnu, dugu kosu koja je pažljivo začešljana unazad, pa su uši i nakit na njima istaknuti. Trendseterke iz čitavog sveta slabe su na kristalne, masivne i svakako stejtment earcuff minđuše koje nose sa spuštenom, dugom kosom koja je zadenuta iza ušne školjke ukrašene minđušom.

Za one koje imaju kovrdžavu kosu preporučuju se minđuše "mirnijih" formi koje će se oblikom suprostaviti nemirnim loknama i dati neophodan kontrast. Vrlo često su to različite varijante alki koje deluju jako suptilno, ali veoma efektno. Paž i ostale frizure sa kratkom kosom dozvoljavaju diskretne minđuše, tu nije potrebno ništa upečatljivo da bi bilo primećeno.

U jednom od poslednjih pojavljivanja frizeri koji brinu o kosi glumice Dženifer Lorens pokazali su da postoje i mali trikovi sa kratkom kosom, odnosno 'bob' ili paž frizurom, kako bi se stvorila iluzija duge, lepe kose uvijene u nisku punđu. Takva frizura je uvek pogodna za pokazivanje upečatljivih minđuša, a osim toga usmeriće pažnju vaših posmtrača ka novoj frizuri. Još jedan način da svoju kosu učinite 'dužom'  je odabrati minđuše koje će biti malo ispod linije kose. Inače Dženifer Lorens može poslužiti kao dobar primer kakve se to minđuše nose sa kraćom kosom i kada zapravo njihov efekat u potpunosti dolazi do izražaja, posebno zbog toga jer je sa kraćom kosom postala ljubitelj zaista upečatljivih minđuša. Rame uz rame na spisku dobrih primera koji razbijaju predrasude je i slatka Ema Votson. Ikone stila zaista moraju da budu korak ispred drugih i po pitanju frizure i po pitanju nakita. Gledamo ih i već pitamo 'Šta li je sledeće?'.


Poznate dame su uvek dobar način da dođete do dobrih primera jer, na kraju krajeva, o njima brinu ljudi koji zaista znaju tajne, trikove, fazone i fore. Za srednje dugu kosu treba najmanje brinuti šta ćete poneti na ušima, uz ovu dužinu idu skoro svi oblici i veličine. Na kraju, ukoliko ste baš neodlučne, znajte da i za minđuše važi isto pravilo kao za sve što se nađe na vašem telu. Najvažnije je koliko vama lično leži.










1 comment:

  1. Diiivan vam je blog, bas mi se dopada sto dajete dva misljenja :-) !

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly