Jun 11, 2018

HUMBLE BRUSH - četkica za zube koja brine o planeti

Među mnoštvom proizvoda koji su stigli u naše ruke posle drugog Naissus Blogger Fair-a, ova četkica za zube je brzo zauzela mesto na listi najsimpatičnijih. Razloga za to je mnogo. Napravljena je od bambusovog drveta, može se kompletno razgraditi/reciklirati, a njenom kupovinom donira se novac očuvanju zdravlja zuba dece širom sveta. Zvuči zanimljvo? Evo detalja.


Dakle, kreirana je od drveta,  I to ne bilo kakvog, već bambusovog za koje proizvođač kaže da je samo po sebi anitabakterijsko, a mi dodajemo da vrlo lepo izgleda. Međutim, glavna stvar je što će se to drvo nakon bacanja razgraditi već za par meseci, za razliku od plastičnih četkica za zube koje svi danas koristimo. Sam vrh četkice, naravno, nije drven, već je izrađen od plastike bez Bisfenola A (BPA free) i on se može reciklirati zajedno sa ostalom plastikom. Ako to odlučite dovoljno je da odsečete vlakna na vrhu nakon što završite sa koriščenjem ove četkice.

Ali, kompanija koja stvara Humble Brush nije se zaustavila na ovim eco-friendly karakteristikama. Naime, i sama kutija u kojoj je četkica napravljena je od recikliranih, a unutrašnje pakovanje od potpuno biljnih materijala. To nije iznenađujuće ako uzmemo u obzir da je Humble Brush dizajnirana u Švedskoj u saradnji sa stomatolozima. 

Za kraj, dobro je znati da vlasnik ove četkice ne brine samo o zdravlju svojih zuba, već i o nekim dečijim zubićima. Evo kako - od prodaje svake četkice određeni iznos se donira za The Humble Smile foundation koja pruža profesionalnu zdravstvenu zaštitu u delovima sveta gde je najpotrebnija. Dakle, kupovinom ovog proizvoda dajete mali doprinos očuvanju zdravlja dece širom sveta, što je možda u ovom trenutku i najvažnije od svega.



Da se vratimo na kratko na njenu osnovnu funkciju:

KAKAV JE OSEĆAJ KORISTITI HUMBLE BRUSH ČETKICU?

Prvi utisak je da je minimalistički dizajnirana i da se nežna boja drveta savršeno dopunjuje sa jarkom bojom vrha. Pritom je i vrlo lagana u ruci. Sam vrh je mekan, iako ne najmekši ipak mekši od uobičajenih medium četkica. Ovo napominjem zato što sam nedavno saznala da su najnovije preporuke stomatologa generalno da se upotrebljavaju samo soft četkice jer one ni na koji način ne iritiraju zube ni desni, što je posebno značajno za one koji imaju upaljene ili jednostavno samo osetljive desni. Koristim je tek nedelju dana, pa će pun utisak morati da sačeka još malo, ali za sada mogu da kažem da sam vrlo zadovoljna.


Na sajtu distributera Magic Beauty stoji da je ovo "najprodavanija četkica na svetu u kategoriji četkica od bambusovog drveta". Mi dodajemo da, s obzirom na sve pozitivne karakteristike koje ima, ima i veoma povoljnu cenu (460 dinara - cena sa sajta). Krajnji utisak je da se radi o odličnom proizvodu za sve one koju su naklonjeni kako minimalizmu i prirodi, tako i očuvanju životne sredine i humanosti. 



No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly