Jun 18, 2018

KAKO SAKRITI VREDAN NAKIT NA PLAŽI?

Iako dobro znamo da se vredan nakit ne nosi na plaži (o čemu smo pisale OVDE), svakome može da se desi da pre izlaska iz sobe zaboravi da skine zlatni lančić, minđuše, prsten ili pak nešto što je od emocionalne vrednosti. S obzirom da ga treba zaštititi kako od morske vode i peska tako i od lopova, predstavljamo vam nekoliko načina da ga sakrijete od radoznalih očiju.


1. Pelena

Prva na listi jer je definitivno najzanimljive skrovište za nakit. Čak i ako nemate bebu, nađite pelenu i umotajte komad nakita u nju tako da ljudima sa strane deluje da je prljava. Niko neće želeti da je pipne.

2. Plastična posuda sa poklopcem 


Bilo kakva posuda za hranu poslužiće u ovu svrhu i ispod peškira niko neće ni naslutiti da tu ima nečeg skupocenog.


3. Kutija za dnevne uloške/ uložak

Još jedna stvar koa se ne dira. Ko bi uopšte pomislio da se u toj kutiji (a još manje u omotu uloška) krije nešto iole vredno.

4. Tuba sa sredstvom za sunčanje.


Ova ideja je već stara, ali ne škodi ponoviti je. Prazna tuba se može oprati i koristiti u nove namene bez problema.


5. Labelo


Ako je nakit sitan može se staviti u kutijicu praznog balzama za usne. U istu svrhu mogu da posluži prazna ambalaža mini Rexona stikova (ili nekih sličnih).


Ovom problemu se pristupa na globalnom nivou pa su se mnoge kompanije dosetile da prave "skrovišta" za dragocenosti. Nakit, ali i druge bitne predmete možete poneti i sa sobom u vodu ukoliko nosite posebnu vodootpornu torbicu oko struka. Tako se na Amazonu prodaju specijalne torbice u koje se mogu odložiti i telefon, keš ili kartice, ako baš nemate nikog na plaži ko bi to čuvao.  
Nije ovo jedini proizvod tog tipa koji se može kupiti. Tu su i limenke soka/piva koje izgledaju kao prave, s tim što imaju diskretan poklopac kod odvrnete da biste unutra sakrili vaše dragocenosti. Čak su u prodaji i "bočice sa vodom", takođe veoma autentične. 
Nemojte misliti da je to sve. Predstavljamo vam i japanke - čuvare skupocenih predmeta! Naime, postoje i papuče za plažu čija je unutrašnjost đona tako kreirana da može da primi novčanik, ključeve, kartice itd. 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly