Feb 7, 2014

Twisted jewelry - bakar u punom sjaju

Neizmerno skromna Ana Ristić iz Niša svakodnevno usavršava svoje veštine u izradi nakita od bakra stvarajući svoj mali 'uvrnuti' svet unikatnosti.


Potraga za romantikom u toploj nijansi bakra dovela nas je do njenih savršeno uvijenih komada metala koji upotpunjeni češkim perlama postaju nešto što se je već prepoznatljivo kao twisted. nakit. Ana se vodi pravilom koje savetuje svim autorima nakita a koje glasi "Istražujte". Van naše zemlje postoji toliko inspirativnih radova, mnogo je stranih dizajnera na koje je moguće ugledati se. Ana upravo to radi, neumorno prati kreativne ljude van Srbije i zato njeni komadi tako oduševljavaju. U njima se stapaju različiti uticaji ali na onaj poseban, twisted način


Ima u tim komadima puno umirujuće simetrije, na trenutke i malo futurizma, ali i doze starih vremena koja oduzima dah. Zelena više nije neprikosnovena među trendi bojama i sada su njeno mesto zauzele neke druge nijanse. Ipak, vreme koje je provela na tronu bilo je dovoljno da nam jako priraste za srce. Zelena perlica je pravi ukras za bakarnu lepoticu koja se prirodno uvila oko šake. Neuobičajen je komad nakita, vrlo moderan a ipak asocira na davno prohujalo vreme, i ta kombinacija je čini tako specifičnom. Raskošno uvijanje žice koje karakteriše gotovo sve twisted komade nije zaobišlo ni ovaj.


Očigledno je i jasno da Anu inspiriše priroda i svojim veštim prstima i alatima, koji su za ovu vrstu rada i jako skupi, ona uspeva da oživi siluete ptica, lišća, ali i da neverovatno detaljno na bakar preslika oblik pahulja. Osim toga kroz Anin rad se primećuje prisustvo i egzotične ornamentike. zanimljivo je da ova Nišlijka pomno prati trendove koje zatim prilagođava svom kreativnom izrazu. Upravo zbog toga ne čudi da je Ana prva koja je na domaće tržište donela ručno rađeni septum ring, ali i jedinstvene ear jacket minđuše i palm bracelets. Sve to su samo dodatni razlozi da se njen rad prati u koraku.

Anina posvećenost primećuje se u još jednom segmentu njenog rada. Redovno svoje pratioce/kupce obaveštava o kreativnom procesu, upoznavajući ih sa svim fazama stvaranja jednog komada nakita. Od samog početka, kada stvara prilično detaljne skice (iako tvrdi da nije dobra u crtanju) pa  dokraja kada pokazuje i dokazuje svoj fotografski talenat twisted. priča je zaokružena, potpuna, na trenutke jako lična, a ponekad sa značajnim pogledom u budućnost. Nakit ima svoju priču, samo ako autor zna da je ispriča od početka do kraja. Ana Ristić je više puta pokazala to itekako ume... na svoj, 'uvrnuti' način.


O dostupnim modelima možete se informisati na fejsbuk stranici twisted. jewelry. OVDE.


Follow Us @get_sparkly