Feb 19, 2014

Posuda za prstenje - mala praktična uspomena

Koji komad nakita najduže tražite po sobi? Koji komad nakita najlakše izgubite? Pa, naravno onaj najsitniji, a to su najčešće minđuše i prstenje. Kako biste izbegli to, najbolje je da obezbedite jedno mesto na kome ćete uredno skladištiti ovu vrstu nakita. Izbegnite i poklopce i zatvarače i sebi priuštite jednu divnu posudicu za nakit u kojoj će vam sve biti na dohvat ruke. 

Posuda u kojoj ćete lepo smestiti svoje prstenje može biti pravljena i ukrašavana baš za tu svrhu ali vrlo lako možete napraviti svoju simpatičnu kreaciju koja će ukrasiti vaš ženski kutak i istovremeno biti od velike koristi. Bakina mala posudica od porcelana ili draga uspomena sa putovanja, staklena teglica od kreme ili stara limenka od mirišljave sveće, sve su to posudice koje su vam na dohvat ruke i uz malo mašte možete ih prilagoditi ovoj svrsi. S druge strane, vešte ruke kreativaca takođe mogu napraviti nešto što služi samo i isključivo čuvanju nakita.


Ove posebne posude od keramike na sredini mogu imati poseban držač za prstenje dok je ostatak slobodan za lančiće i minđuše koje želite da vam budu na oku. Osim romantičnih, nežnih motiva i boja, vrlo često su i personalizovane, sa imenom vlasnice ili datumom koji joj posebno znači. Takođe, često su ukrašene i dragim citatima, a posebno značenje može imati i sam oblik posude. Po svojoj dubini podsećaju na lepo ukrašene tacne sa tek nešto izraženijim ivicama, veličine dlana.


Ipak, čini se da je nasavršenija svrha ali i najdublje značenje ovakvih posuda zapravo čuvanje, možda, i najbitnijeg prstenja u životu svake žene u toku podjednako važne ceremonije. Posebne posudice za burme se prave posebno za venčanja. Time su one zamenile tradicionalnu kutijice i jastučiće. Ova posudica je najčešće bele boje, sa detaljima koji ukazuju baš na ovaj sveti trenutak, a na njoj su utisnuta imena supružnika, datum venčanja, ali i njihovi zaveti. Ovakva posuda osim što ima važnu ulogu u čuvanju nakita postaje i jedna od najdražih uspomena. Čini se da savremeni način života nekada vrlo vešto spaja kreativnost i praktičnost. 


Na kraju, ukoliko nađete mudrog keramičara koji će saslušati vaše želje jedna ovakva posudica može biti savršen, originalan poklon za dragu osobu. Možda će na prvi pogled biti začuđena, možda ćete morati da objasnite čemu služi ta simpatična tacnica ali na kraju ćete dobiti sladak osmeh za maštovitu ideju koja će vas zauvek spajati. Nju, vas i njeno prstenje. 


Ukoliko znate radionicu koja se, kod nas, bavi izradom ovakvih posuda prosledite nam link u inbox stranice. Hvala! 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly