Feb 16, 2014

Trend koji dolazi i ostaje - ogrlice sa polugom

Da li ste spremne za najjednostavniji trend koji je već zahvatio Holivud? Da li ste spremne za ogrlicu koju možete napraviti same za par minuta i opet biti apsolutno moderne? Da li ste spremne za ogrlicu koje možete nositi uz bilo koju odevnu kombinaciju? Da li ste umorne od stejtemnt komada? Ukoliko ste nagomilale brdo pozitivnih odgovora onda je vreme za ogrlicu sa polugom. Nije tako strašno kao što zvuči. Zapravo je jednostavna, lagana, slatka i pre svega nosiva uvek i svuda.



Kejt Hadson, Riz Viterspun, Kim Kardašijan, Rijana, Dru Barimor, Džesika Alba i mnoge druge poznate dame oko svog vrata su ponele svoju 'bar necklace'. Prevod je kao i uvek diskutabilna kategorija, ali je isto tako sasvim jasno o čemu se radi kada vidite ogrlicu. Lančić sa pločicom, polugicom, šipkicom. Sve umanjeno i sve podjednako simpatično. Iako na pravi pogled deluje da ne pruža mnogo mogućnosti za varijacije, to nije potpuno tačno. Poluga ili pločica mogu biti položene vertikalno ili horizontalno. Najčešće se radi o drugoj verziji sa pločicom na kojoj se nalazi ugravirano ime ili neka druga reč ili simbol koji nešto znači vlasnici. 


Polugica može biti ukrašena cirkonima ili se može raditi o dvema polugama međusobno upletenih. Bilo kako bilo, najbolji efekat imaju one koje su najjednostavnije čemu se posebno raduju oni koji bi konačno da oslobode svoj vrat težine stejtment komada. Ovakav komad deluje ozbiljno, elegantno, i ono što nam dokazuju poznate ličnosti može biti deo bilo koje odevne komabinacije. Lako se kombinuje sa drugim komadima i zanimljivo je da se uglavnom može videti u varijanti od zlata. Poluga može biti kraća ili duža, ali je uvek tanka, tek neznatno deblja od lančića na kome se nalazi. 



Iako se ovaj trend najavljuje kao hit jeseni 2014, činjenica da već uveliko vlada VIP svetom omogućava nam da ga već u nastupajućoj sezoni smestimo u svoju kutiju sa nakitom. Proleće i leto se uglavnom povezuju sa neon i jarkim bojama i upadljivim nakitom, međutim mala zlatna polugica na vašem preplanulom vratu izgledaće itekako dobro. Uz to ne morate mnogo da brinete o menjanju nakita od kombinacije do kombinacije, nosite ga bez pauze i videćete koliko se jedan komad nakita može voleti. Bez obzira na sezonu.






Follow Us @get_sparkly