Feb 4, 2014

Nakit u duhu proleća

Teško je sve potencijalne hitove staviti na jednu listu i reći 'Da, to je to, ovo morate imati'. To bi bilo i neukusno jer bi se time podržala uniformnost protiv koje se radionice ručno rađenog nakita revnosno bore. Ipak, valja baciti pogled na trendove u najavi i izabrati onaj od koga ćete uzeti najbolje, prilagoditi ga svom stilu i na kraju krajeva kreirati svoj lični trend.


Keri Bredšo je davno prošetala svoje ime na ogrlici ali slobodno možemo reći da se veliki povratak istih desio pre par sezona. Ipak, ovog proleća svoje ime možete ostaviti u ličnoj karti i oko vrata prošetati omiljeni citat, poruku ili reč i bez pogovora pokazati životnu filozofiju ili stav. Radionice rado izlaze u susret svojim kupcima tako da uz malo mašte možete oko vrata imati baš svoj omiljeni citat.


Druga stvar koju morate nabaviti ovog proleća je upečatljiv privezak. Životinjski motivi, geometrijski oblici, drago kamenje. Kao najefektniji motivi za predstojeću sezonu svakako se izdvajaju ptice, pčele, leptiri i uopšte motivi iz prirode. Ovo će pre svega biti primamljivo devojkama koje već nekoliko sezona čekaju povratak jednostavnijih ogrlica.

twisted. 
Za glamurozan i provokativan izgled ovog proleća pobrinuće se rese. Bilo da se radi o svilenom koncu ili tankim lanićima, nebitno je. Važno je da su rese duge i lagane, a mogu se nositi i na miđušama kao i na ogrlicama. Ovakav nakit uneće malu dozu Orijenta u vaš izgled i omogućiti vam da budete zapažene u bilo kom trenutku.

Krinolina jewelry
Šljašteće ali tanke narukvice će vam omogućiti ono što nam često može biti presudno u kupovini nakita - nosivost. Ovakve narukvice su često veoma jeftine, ali se isto tako jednostavno mogu napraviti u kućnoj varijanti. Vi se ipak prepustite rukama veštih profesionalaca koji to rade na veoma simpatičan i originalan način,a uz to se mogu prilagoditi i vama.

Zoa handmade
Nezaobilazan deo svakog proleća i leta su narukvice prijateljstva. Vesele su i zabavne ali po potrebi mogu biti i smirenije, pa se lako transformišu od aksesoara za šetnju i plažu u savršen nakit za opušteno večernje ćaskanje u kafiću. Savršen poklon za prijatelje.

Pletene narukvice
Ženstvenost. Da li ima potrebe bilo šta objašnjavati? Cvetići, nežne boje, čipkasta tekstura, tananini lančići, svedeni privesci, kristali toplih boja, sve je u svrhu romantike i krhkosti žene.

Nakit Mix
Kada su u pitanju narukvice i prstenje ne zaboravite da nabavite modele od različitih metala jer je njihovo kombinovanje jedna od stvari koje dolaze. Naravno, takve kombinacije podrazumecaju i kombinovanje materijala - zlatni lanac i pletenica od eko kože, zašto ne?
Zašto vam ovog proleća Afrika ne bi poslužila kao inspiracija? Napravite svoju stejtment ogrlicu od nekoliko perličastih ogrlica. Boje će govoriti sve. Nemojte oklevati da oko vrata stavite nekoliko ovakavih ogrlica, jer će tek slojevitost dati ono što ovaj trend zapravo i predstavlja - stejtment. Jedna ogrlica će delovati tužno, usamljeno i dosadno. Nekoliko njih predstavlja sasvim drugu priču. Možete kombinovati više ogrlica iste boje ali i različitih nijansi ali pazite da taj uređeni haos bude u granicama ukusa.

Tačkica. Hendmejd.
Koliko puta vam se desilo da pogledate svoju odevnu kombinaciju i osećate da nešto fali, tu na levoj strani grudi ili na kragni. Zato se treba radovati povratku broševa zanimljivih boja i oblika. Sve veći broj radionica ih uvodi u svoju ponudu, a mnogi od njih se slobodno mogu nazvati pravim malim umetničkim delima. Kada pomislite na svoje bake najpre vam padne na pamet neki sladak broš? Ovog proleća kupite neki koji će druge podsećati na vas. 

Mustrica nakit od filca

Follow Us @get_sparkly