Feb 22, 2014

Street style Banja Luka by Daša Gajić - januar i februar

Godišnje doba za prave modne detalje tek dolazi. Proleće je doba inspiracije i lepote, tako da mu se svi unapred radujemo jer nam pruža tako mnogo mogućnosti u skrivanju i otkrivanju tela, ali i nakita na njemu. Ipak, ove godine proleće je izgleda rešilo da dođe malo ranije i liši nas šala, kape i rukavice. Spremni ili ne, vreme je da januar i februar ožive kroz nakit sa ulica Banja Luke, a na fotografijama Daše Gajić.




Sezona koja je pred nama, iako kao što smo rekle dolazi već u januaru, jeste sezona upečatljivih i originalnih motiva. Egzotični Orijent uvek je simpatičan izbor i definitivno komad nakita koji će izazvati sladak osmeh posmatrača. Jarke boje će privući pogled i potpuno razbiti ujednačenu modnotoniju bilo koje odevne kombinacije. Takođe, jedan od trendova za proleće jesu i duge ogrlice sa jedinstvenim privescima tako da je ovo savršen način da se privolite baš tom trendu. 
Ukoliko imate prste koji se vešto igraju fimo masom sasvim lako možete napraviti svoju verziju male Gejše. Malo orijentalne inspiracije iz Banja Luke, zašto da ne?


Još jedan trend čijem ćemo se povratku radovati ovog proleća jesu broševi. Oni su se kao i uvek zadržali na prepoznatljivim mestima, oko vrata ili na grudima, ali se eksperimentiše kada su u pitanju njihovi oblici. Ukoliko imate stare bakine broševe onda definitivno nećete imati problem da na autentičan način ispratite trend, ali ukoliko vaša kutija sa nakitom nije nešto bogata ovim detaljem onda ćete lako moći da ih napravite. Spoj nekoliko gotovih elemenata i moćićete sebi da priuštite jedan ovako fin cvetić. Plava ili neka druga boja, stvar je izbora. 
Stari odbačeni elementi ogrlice ili par kamenčića iz prodavnice repromaterijala uz pomoć jedne iglice i super lepka mogu postati vaš omiljeni broš ovog zimskog proleća. 



Kapljica je jedan od oblika kojima se uvek rado vraćamo, pogotovo kada su u pitanju ogrlice i minđuše. Opet u skladu sa popularnim jednostavnim ogrlicama i upečatljivim privescima Daša je pronašla i ovaj veoma zanimljiv detalj. Nasavršeniji deo ovog priveska jesu sitni kristalčići koji daju posebnu notu ovom obliku i svojim odsjajem gotovo da oživljavaju ovu kapljicu. Krajnje jednostavan način da zablistate. 
Priveske u ovom obliku možete pronaći u najrazličitijim bojama i  veličinama. Ipak, moramo priznati da nam je banjalučki primerak mnogo lepši i originalniji. 


Da li biste mogli da zamislite ove divne dane bez lastavica? Naravno da ne. Zato nas je i oduševila ova divna ogrlica u boji zlata koja je jednostavno potpuno donela sve ono što proleće znači. Bogate detalje i slobodu. Ovaj stejtment komad nakita savršeno odgovara visoko zakopčanoj kragni, ali bi podjednako uspešno ukrasio bilo koju odevnu komabinaciju. Proleće, dobro nam došlo. Iako je februar. 
Možda će potraga za ovakvim priveskom potrajati malo duže, ali dostupnost repromaterijala će vam omogućiti da lako iskopirate ogrlicu ove lepe Banjalučanke. 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly