Dec 11, 2013

Napravite sami svoje midi prstenje

Kreativnost će spasiti svet, kreativnost i malo snalažljivosti. Nekada jednostavno nećete biti u mogućnosti da pronađete apsolutno sve što vam je potrebno za izradu komada nakita koji planirate ili ste zamislili. Inspiraciju čestopronalazimo na internetu, kod kreativaca koji nisu iz naše zemlje i kojima su dostupni materijali koji nama nisu. Takođe, ukoliko je izrada nakita vaša profesija onda će i mušterije pokušati da svoje ideje ostvare uz pomoć vaših ruku. Prilagođavanje i domišljatost su neophodni. Pustite mašti na volju i uz našu pomoć napravite popularno midi prstenje.


Neki kreativci odustaju od ideje da prave midi prstenje jer im nije dostupna osnova za njegovu izradu. Tu zanemariju činjenicu da im je zamena na dohvat ruke. Osnova za klasično prstenje, samo manjeg prečnika, može biti dobar početak, no to neće biti pravo malo, tanano midi prstenje. Ako želite da prstenje izgleda ozbiljno i realno onda morate uključiti mozak i pronaći rešenje. A ono postoji. Alke većeg prečnika. Sve ostalo je stvar kreativnosti i inspiracije. 



Iako je očigledno da je midi prstenje veoma jednostavno, mnogi autori se ipak još uvek ne usuđuju da se okušaju u izradi. Možemo samo pretpostaviti da je razlog tome predrasuda da tu nema mnogo mesta za kreativnost. S druge strane se nalaze zbunjene devojke koje bi da kupe midi prstenje ali ne znaju. Olakšajmo posao svima.  

Svako ko je ikad pokušao da napravi neki komad nakita ili barem da se informiše o tome sigurno je najpre došao do Reproshopa. Jedina mana sajta je što cene možete da vidite samo ukoliko se registrujete, ali je preglednost sajta odlična i lako ćete pronaći kategoriju koja vas zanima. Registracija je onda najmanji problem. Prečnik alki sa slike je 10mm, a veće, u zlatnoj boji, nisu dostupne na sajtu, medjutim mogu se pronaći srebrne u prečniku od 12mm po istoj ceni. Srebrne alke prečnika 16mm koštaju 3 dinara po komadu. Naravno, vaša je odluka koliko prstena želite, pa u skladu sa tim odredite i broj alki. Iglice dužine 40mm su preuzete sa istog sajta, a mogu se naći i u dužini od 3, odnosno 2cm po ceni od 1.20 i 1 dinar. 
Ogroman izbor kristala veličine 2mm možete pronaći na stranici Repromaterijal za izradu nakita i modnih detalja. Takođe, na istoj stranici smo pronašle i savršene zlatne perlice veličine 3mm. Naravno, ukoliko više preferirate srebro možete ih pronaći i u toj varijanti, po istoj ceni. 

Pronaći ogovarajuće priveske može biti problem. Privezak ne sme biti glomazan, jer osim što će vam smetati, može se desiti da vam lako 'skine' prsten sa ruke. Zato je najbolje posetiti prodavnicu repromaterijala i uživo odabrati svoj ukras. Ipak, mi smo pronašle jedan tek nesto veći od 1cm na Set-trend stranici. Srce sa iste stranice je takođe dobar izbor. Klešta su ista ona iz prethodnog diy posta.


3 comments:

  1. Mnogo mi se sviđa ovo midi prstenje, i mnogo me je nerviralo što je sve u zlatnoj boji, ja baš volim srebro, pa ću baš pokušati nešto da zbudžim ;)

    ReplyDelete
  2. Uh, mnogo ih volim! Godinama unazad nosim toe rings na ovaj način. Kad imaš grisine umesto prstiju pa jedva nađeš nešto što možeš da nosiš, trpiš čak i sve zelene tragove koje ti ostavljaju na prstima, samo dok nije preširoko :)

    ReplyDelete
  3. Предивно! Ја месецима тражим овакво прстење, а сада ћу моћи и сама да их направим! Хвала вам!

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly