May 17, 2017

ODABERITE PRAVU OGRLICU UZ MATURSKU HALJINU

Duge haljine, kratke haljine, gola leđa, spuštena ramena, duboki dekoltei i V izrezi, i još milion detalja koji nas muče kada dođe vreme matura. Sve je u znaku divnih haljina, frizura i nakita, koje mlade dame verovatno i nemaju prilike da nose često. Zbog toga je i pritisak znato veći kada na red dođe biranje istih. Bezbroj pitanja i još toliko dvosmislenih odgovora, za sveopšti haos u kome je lako izgubiti se. Ipak, neki odgovori su lakši nego što mislite.


U jedno smo sigurne, matursku haljinu ćete nositi na maturi i... Verovatno više nikada, zato barem pametno birajte nakit koji ćete moći da nosite i kasnije, makar u onim svečanim prilikama poput svadbi i rođendana. Međutim, da li ste razmišljale o tome da uz neke modele haljina idu i određene vrste ogrlica? Ovde svakako akcenat nije na dužini ili kroju haljine, već pre svega na izrezu koji haljina ima u predelu grudi i vrata jer je to deo koji će biti u fokusu bilo da se odlučite za ogrlicu ili minđuše, dva najčešća i sigurno nezaobilazna komada nakita koji se biraju uz maturske haljine.

Prom Dresses UK 

Ovaj tekst je sponzorisan od strane sajta MillyBridal UK, na kome pored maturskih haljina (Long Prom Dresses UK) možete pronaći i venčane haljine i haljine za deveruše.

Asimetrična ili haljina na jedno rame

Asimetrične ili haljine na jedno rame su veoma zahvalne jer je što se nakita tiče kod njih sve takoreći jasno... Ili možda nije? Preporuka je da se zaobiđu ogrlice dužine do ili ispod ključne kosti jer će onda ili pola ogrlice biti skriveno ispod haljine ili obratno, što neće učiniti uslugu ni haljini ni ogrlici ni vama. Odaberite kraću čoker ogrlicu, ukoliko ste se definitivno odlučili za ogrlicu. Ukoliko ste otvoreni za opcije onda su minđuše ipak najbolji izbor i savršeno idu uz efektnu cuff narukvicu, koja uz ovakve haljine ostavlja dojam prave grčke boginje.

A-line Chiffon Tulle Sweep Train Appliques Lace BeautifulbOne Shoulder Prom Dress

Gola ramena

Haljina golih ramena, odnosno haljina na kojoj su ramena spuštena je jedan od najgracioznijih, najženstvenijih modela koje možete poneti na maturi, pa uz nju birajte i takav nakit. Uz ovakvu haljinu ogrlica je gotovo obavezna jer u suprotnom vaš izgled može biti nedovršen i polovičan. Ukoliko biste da i ovde ipak odmorite od čokera (koji svakako jesu dobar izbor uz mnoge haljine ove sezone) birajte ogrlicu koja pada na ključnu kost sa obojenim kristalom u obliku suze, jer će to doprineti eleganciji koju ove haljine nose. Uz to dodajte i sofisticiran par malih minđuša i eventualno dobar koktel prsten i spreme ste za noć koju ćete zauvek pamtiti. 

Ball Gown Off The Shoulder Satin With Beading Floor Length  Prom Dress


Srce top/korset

Ovakve haljine mogu biti pravi trik za sve ljubitelje nakita jer se onda ide logikom da imate mnogo prostora koji ostaje 'go' i da samim tim to treba dopuniti nakitom. Zapravo ne! Ako birate stejtement nakit a razmišljate o ogrlici i minđušama, obavezno izaberite samo jedno. Naravno, uvek uz stejtement ogrlicu stavite male minđuše ili uz stejtement minđuše stavite suptilan lančić, ali dva velika upadljiva komada nakita blizu jedan drugom... Ne, nikako! Kada je u pitanju korset haljina koja naglašava oblik grudi najbolje je odabrati ne predugačku ogrlicu koja prati taj oblik i suptilno, zapravo, usmerava pažnju na taj deo tela. S druge strane simpatičan detalj mogu biti srednje kristalne minđuše i koktel prsten. 

Mermaid Sweetheart Black Prom Dress


Čamac izrez

Ovaj neobičan izrez oko vrata istovremeno ostavlja više slobodnog prostora oko vrata ali je taj prostor toliko uzak da nismo potpuno sigurni kakvu ogrlicu odabrati uz njega. Naš prvi izbor je suptilan lačnić, ali ako želite da idete ambicioznije i ofanzivnije pa biste da birate stejtement onda je čoker najbolji izbor. Osim što trenutno možete pronaći najrazličitije kristalne čokere možda je najbolje potražiti one koji imaju blago spuštanje ka/preko haljine. Recimo jedan cirkočinć u obliku suze koji tek dodiruje ivicu haljine bi bio savršen detalj koji balansira i pravi vezu između nakita i haljine. U nekim drugim prilikama ovakav izez bi bio idelan za privezak koji pada po sredini grudi, ali u ovoj prilici ogrlica uz sam vrat uneće mladalačku energiju u ovaj prilično obiljan izrez. 

Elegant Trumpet/Mermaid Scoop Neck Jersey Backles Prom Dresses


Ravan Top

Nekada je sva lepota u jednostavnosti. Možda ste odlučile da ove godine na maturi blista boja a ne sam model vaše haljine. Ukoliko na umu imate haljinu sa ravno rečenim topom onda upamtite da uz takve haljine odlično idu kraće ogrlice koje nikako ne prelaze ključnu kost i koje, najbitnije, ne dodiruju samu ivicu haljine. Ostavite par centimetara slobodnog prostora između haljine i ogrlice i već ste na sigurnom terenu. Uz ovakve haljine je najbolje birati ogrlice jer unosite dozu zanimljivosti u ovaj, priznaćete, dosadan top. Minđuše uz potpuno go vrat će naglasiti top, pa ukoliko ipak to ne želite onda je najbole odabrati ogrlicu koja će skrenuti pogled ka vašem vratu. 

A Line Strapless Satin Floor Length Prom Dress


V izez

I mada devojke manjih grudi često beže od V izraza ili dubljeg dekoltea činjenica je da će na ovakvim događajima baš one znati da iznesu ovakve haljine na pravi način. Umesto vulgarnog ovakav izrez, pravilno doziran, će kod njih izgledati veoma seksipilno. Naš savet bio bio da nakit kod ovakvih haljina birate pre svega u zavisnosti od boje, teksture, detalja ili materijala od koje je urađena haljina. Uz taminije nijanse poput crne, bordo ili smaragdne, divno bi išao zlatni metalni čoker uz vrat, uz letnje nijanse odlično ide suptilan, lančić- body chain, a uz neke haljine sa dosta detalja, poput, one na donjoj slici jednostavno ogrlica nije ni potrebna. Sem malih 'dijamantskih' minđušica i lepog prstena  možda narukvice od cirkona više ništa vam nije ni potrebno uz nju. 

Fashionable A Line V Neck Tulle Floor Length With Appliques Lace Prom Dress


Halter top

Halter top stil haljina je čini se veoma popularan poslednjih nekoliko sezona. Ukratko objašnjenje ovakvog stila haljina bi bilo da su to u osnovi haljine koje se vezuju oko vrata, a često možemo videti i iluziju da izgleda kao da se top vezuje oko vrata a zapravo se samo sužava i zatim nastavlja u neku vrstu 'leđa'. Ovakvi topovi se jako lepo sužavaju od grudi ka vratu pa isto tako lepo i naglašavaju ramena. Ostaje, naravno, pitanje kakvu ogrlicu uz ovakav top. Za malo opušteniji izgled uz njega su idealni popularni lančići sa novčić-priveskom koji ove sezone obožava i sama Kim K. Top je zatvoren u predelu grudi pa kao takav zahteva unošenje malo životi nakitom koji pada preko njega. Naravno, drga opcija je da ga nosite bez ikakve ogrlice i razmislite o minđušama kao opciji.

Two piece A Line Halter Satin Floor Length Ruffles Exclusive Prom Dresses
Da li ste spremni za proslavu mature i koja haljina sa naše liste je vaš favorit?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly