May 7, 2017

MINĐUŠE KOJE VOLIMO (IAKO NE VOLIMO GEOMETRIJU)

Moderan nakit svedene forme nikada ne izlazi iz mode i kao takav rado je viđen na mnogim poznatim blogerkama i modelima koje diktiraju trendove na ulicama oko Nedelja mode. Iako smo svi pomalo sa podozrenjem gledali na geometriju neosporno je da ukoliko ste ljubitelj svedenosti volećete i minđuše koje kao nezaobilazan svoj deo imaju krug, odnosno disk.



Naš izbor je par srebrnih minđuša brenda H&M (Nakit Jelenica) koji predstavlja zanimljiv spoj dve različite teksture, sjajne u donjem delu minđuše, i mat u gornjem. Sam krug je samim tim podeljen na dve polovine. Iako nam je boja zlata bio prvi i logičan izbor ipak smo igrom slučaja došle do srebrnih i tako izašle iz svoje sigurne zone koja neizbežno podrazumeva zlato.

Međutim, disk minđuše mogu imati bezbroj varijacija da smo vremenom počele da primećujemo ovaj oblik gotovo svuda. Alke koje su upotpunjene diskom, disk na koji se nadovezuje disk, prazan krug, pun krug... Jednostavno ovakve minđuše su svuda, a opsesija je počela od divne blogerke Sare Donaldson.

Disk minđuše su stejtment minđuše novog doba. Kristali i masa u nakitu više nisu način da se privuče pažnja posmatrača i da mu se stavi do znanja stav o sopstvenom ukusu i stilu. Jednostavne forme i poigravanje minimalizmom su ono što iz dana u dan sve više preuzima dominaciju. Da, svakako oni su još uvek prisutni, ali takve minđuše su ograničene na svečanije i posebne prilike dok disk minđuše možete nositi na 'cool' način i svakog dana... Uz patike...

Šta mislite o disk minđušama i da li više volite klasične masivne stejtment minđuše od ovih svedenije forme?






No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly