Apr 26, 2016

MNOGO LEPOTE U "MALIM ZADOVOLJSTVIMA"

Grafički dizajn i češki kristali započeli su ideju o malim zadovoljstvima, sada već ozbiljnu priču sa mnogo potencijala...



Prva lekcija dobre reklame - budi inovativan kum svom brendu. Ime ume da bude itekako odlučujući faktor kada se radi o privlačenju pažnje. Devojka koja stoji iza "Malih zadovoljstava" ovaj deo posla je uspešno završila, jer nas je baš naziv njene radionice nakita privukao da malo bolje pogledamo sve te komade. A ima se šta vala i videti. 


Tatjana Radojičič je grafički dizajner koji je pre jedne decenije odlučio da se oproba sa stvaranjem nakita. I sada, deset godina kasnije, kreiranje ogrlica i minđuša stapa se sa njenim prvim poslom i obrazovanjem, a Tatjana je ponosna na tu sinergiju. Njena mala zadovoljstva nastaju od traka, lanaca, različitih metalnih elemenata i perli od češkog kristala. 

"Volim da pustim mašti na volju, da istražujem, eksperimentišem i uvodim nove materijale i tehnike u rad. Pojedini modeli su se izdvojili u posebne klekcije i izrađujem ih iznova u različitim bojama. Takve su mala latica , mala duga , mala igra oblika i boja, čarolija kaleidoskopa i magična mala."

Mala latica je nastala iz ljubavi prema cveću, a nežne latice čine je istovremeno stejtment i vrlo ženstvenim komadom. "Mala duga" ogrlice su kratke, dok oblikom i bojama asociraju na omiljeni nebeski ukras. "Čarolija kaleidoskopa" odaje počast izuzetnim prizorima koje kaleidoskopi prave, dok je "mala igra oblika i boja" rezultat pohađanja radionice za izradu nakita od aluminijuma, mesinga i bakra. Na kraju, tu je i "magična mala" - prilika za vlasnice ovog nakita da se poigraju, stvarajući od ogrlice više narukvica i obrnuto. 



Različite kolekcije povezuje zajednička nit - glam prizvuk. Nekoliko poznatih ženskih lica sa B92 već je ponelo "mala zadovoljstva". Kao simpatičan detalj na Tatjaninom nakitu možemo da izdvojimo pločicu sa imenom brenda koja je, iako reklama, savršeno uklopljena sa ostalim elementima. Najzad, čini se da su tu sve predizspozicije da "Mala zadovoljstva" vrlo brzo prerastu u velika. 



Follow Us @get_sparkly