Apr 6, 2016

BETH MACRI - TAJNE KOJE SU IZ ARHITEKTURE SKLIZNULE U NAKIT

Minimalistički komadi nakita stvoreni od najvrednijih materijala na poseban, misteriozan način govore o ljubavi.



Potraga za neuobičajenim komadima nakita, dovodi nas, gotovo redovno, do pravih malih otkrića. Ovog puta vodila je u Njujork, gde živi Beth Macri. Ova nadarena žena najpre se bavila arhitekturom, a ljubav prema ovo vrsti umetnosti vodila je, nenametljivo, ka inspiraciji za stvaranje nakita. Forme koje je u arhitekturi poštovala ocrtale su se na delikatne i savršeno tajanstvene komade nakita. U čemu je njihova lepota?


Najpre, minimalizam, koji sa malo detalja u pravim rukama zaista mnogo govori. Dragoceni materijali, koji ga čine kvalitetnim i dugotrajnim. A onda i ono najvažnije - poruke koje predaje bez pompe i koje se otkrivaju svetu samo ako vi to želite.
(Ukoliko cenite tajnovitost poruka koje nakit nosi, čitajte o komadima inspirisanim Morzeovim kodom ili izjavama ljubavi skrivenim u prstenju.)
Posmatrajući Beth Macri komade iz jednog ugla, čini vam se da preovladavaju geometrijski oblici i da se priča tu završava, ali nije baš tako. Tek kada se malene cevi pogledaju iz drugačije perspektive (koja je često neophodna da shvatimo važne stvari, zar ne?) vidi se ono što je zapravo bitno.



Za one koje interesuju konkretne činjenice, Beth koristi četrnaestokaratno belo, žuto i ružičasto zlato, srebro i kombinaciju ova dva plemenita metala. Dužina karakterističnih cevi je 30 milimetara, dok je kod Mini kolekcije ova dimenzija duplo manja. Slova, brojevi i nekoliko znakova mogu se beskrajno kombinovati u nameri da ispišu baš ono što je vama od životnog značaja. I ostaju tu, na prstu, oko vrata ili zgloba ruke, da blizu vaše kože pričaju o onome što je drago, do trenutka kad poželite da tu priču čuje i neko drugi.





Facebook - Beth Macri
Instagram - Bethmacridesigns

Follow Us @get_sparkly