Apr 4, 2016

IMATE SMEĐU KOSU? OVO JE IDEALAN NAKIT ZA VAS!

Beauty blogerke, trendseterke, ali i modni magazini 2016. godinu proglašavaju godinom u kojoj vladaju brinete,odnosno kosa u smeđim, braonkastim tonovima. Ipak, da li je smeđa kosa zaista tako inspirativna kada je u pitanju i nošenje nakita?





Ukoliko kao neki od nas imate smeđu kosu znate da ona nekada jednostavno sama po sebi može delovati dosadno i neinspirativno pogotovo ako u njoj nemate superpopularne pramenove i nijansiranje. Međutim uz prave smernice možete odabrati nakit koji će na najbolji način istaći lepotu braon tonova u vašoj kosi.

Nakit za kosu (by Milena Marić)

Zlato ili srebro?

Pre nego sebe zapitate da li bi vam kao brineti bolje stajalo srebro ili zlato najpre razmislite i o svom tonu kože (više o tome OVDE) jer će vam pre svega ton odgovoriti na to pitanje. Toplom tonu kože će više odgovarati zlato, hladnom podtonu srebro. Iako ne postoji generalna preporuka nepisano je pravilo da brinetama dobro 'leži' boja starog zlata. Ipak, sa odabirom nakita uz boju kose možete se voditi istom logikom kao i kod podtona kože - topli tonovi bolje idu uz zlato, hladniji uz srebro.



Džidže NB

Ton kože i boja kose

Generalno brinete imaju mnogo mogućnosti pri izboru nakita. Međutim, postoji niz smernica za odabir (polu)dragog kamenja prema kombinaciji boje kose i tona kože.
Ukoliko pripadate kategoriji brineta sa tamnom nijansom kose a podton vaše kože je hladan pokušajte sa jakim bojama kao što su crvena, ljubičasta i plava. Prema tome rubini, safiri i ametist će izgledati odlično na ovoj kombinaciji boje kose i tona kože.
S druge strane, ukoliko imate topliji ton kože, a svetlo braon ton kose vaš izbor bi mogli da budu zlatne i tirkizne nijanse pa bi citrin, turmalin i cirkon bili vaš idealan izbor.


Marijin kreativni kutak

Zašto odabrati crvene i ljubičaste nijanse? 

Tamno crvene i ljubičaste nijanse su savršene za brinete upravo zato što su to prirodni podtonovi smeđe kose pa nakit u ovim bojama na najbolji način ističe taj njen prirodni sjaj.  Ove boje su inače jako teške za nošenje uz druge boje kose pa su brinete jedne od srećnica koje mogu uživati u crvenom i ljubičastom nakitu. Ono što je posebno zanimljivo je da ljubičasti tonovi idu savršeno uz zelenu boju očiju, pa ukoliko ste brineta sa zelenim očima ljubičast nakit, ma koliko delovao komplikovano za nošenje i kombinovanje, je apsolutno izbor bez greške za vas.

Biseri i pastelni tonovi

Nakit u beloj boji i pastelni tonovi su fin izbor za brinete jer predstavljaju lep kontast tamnoj boji kose. Zbog toga su biseri odličan izbor za brinete srednjih godina jer će na najbolji način istaći lepotu njihove boje kose ali i naglasiti lepotu njihovih godina. Takođe, one se mogu odličiti i za zemljane tonove, međutim tu treba biti pažljiv jer postoji mogućnost da se nakit potpuno stopi sa kosom. Ipak, uz sve moderne zaokrete kada je u pitanju nakit sa biserima jasno je da ih bez problema mogu nosit i mlade, moderne devojke koje idu u korak sa trendovima.

Sweetlosophy Nakit

Svaku od preporuka treba shvatiti upravo tako - kao preporuku. Kada dodamo i oduzmemo uvek su lični ukus i stil ti koji odlučuju, zatim tome treba dodati i sve one impulisivne kupovine nakita koji nam se dopada na prvu loptu, a razmišljanja šta ide uz našu boju kose, očiju, kožu se verovatno nalaze tek negde pri kraju liste. Na kraju, idealan nakit je onaj sa kojim se osećate najbolje, a to je najbolja preporuka od svih.

Prva slika: instagram.com/desiperkins/

Follow Us @get_sparkly