Jun 20, 2015

Nakit na letovanju - šta poneti i kako spakovati

Kada dođe vreme za letovanje poslednja stvar koje ćete se setiti jeste nakit, a ukoliko ste osoba koja nije umešna u odabiru stvari koje će poneti na putovanje onda je vrlo verovatno da ukrase nećete ni poneti. Trikovi koji olakšavaju odabir nakita za letovanje, ali i najbolji načini za njihov siguran transport će vam u mnogome život učiniti lakšim, a putovanje manje stresnim.


ŠTA OD NAKITA PONETI NA LETOVANJE?

Prvo i osnovno pravilo za odabir nakita koji ćete poneti na putovanje jeste - MULTIFUNKCIONALNOST! Jedan komad nakita koji se može nositi u više prilika ili na više načina je pravi spas. Uštedećete i vreme i prostor za pakovanje. Ukoliko ste 'Da ponesem za svaki slučaj', tip osobe razmislite još jednom jer... Verovatno vam neće trebati. Odaberite mudro svoj univerzalni komad nakita i nećete zažaliti. 

Takav komad nakita su sigurno duge ogrlice koje se mogu nositi, logično, kao duga ogrlica, zatim ih možete obaviti oko vrata kao choker ogrlicu, zatim ih možete nositi kao narukvicu, a kada ten bude savršen možete je prošeteti plažom kao pravi letnji ukras oko struka. Ako imate takvu ogrlicu, definitivno je povedite ovog leta na put. 




Dvostrane minđuše su pravo otkriće ukoliko želite da ponesete 'minđuše na šraf' koje su, opet, multifunkcionalne. Možete ih nositi upravo kao dvostrane minđuše na oba uveta, zatim možete umesto zadnjeg dela staviti stoper pa ih nositi kao obične minđuše na šraf, možete nositi samo jednu dvostranu minđušu ili možete nositi jednu kao dvostranu a drugu kao običnu. Jel to već 4 varijanti? Ne morate nužno tragati za ovom varijantom dvostranih minđuša, svaki sličan model je dobrodošao.

Fancy Jewellery



Kada su u pitanju stejtment minđuše, odlučite se za jedan ili dva para. Većina uglavnom ide logikom dau svojoj torbi mora imati po jedan par minđuša za svaki od večernjih izlazaka. Istina je da ako ponesete dvostrane minđuše, a pod uslovom da ste njihov ljubitelj, verovatno i nećete mnogo pažnje obratiti na druge, masivnije modele. Kao što rekosmo, jedan ili dva para visećih minđuša su broj na kome treba stati sa trpanjem minđuša.





Princess nakit (levo), Bižuterija Catenina (desno)

Nakit Jelenica


Pri pogledu na prstenje znajte da je jedan set midi i klasičnog prstenja dovoljan. H&M ima savršene setove koji će vas rešiti dodatnog mudrovanja. Ovakvo prstenje je uglavnom jako lagano, suptilno, a omogućava bezbroj kombinacija. Uz to možete poneti jedan koktel prsten (ukoliko nije deo seta). 

Setovi su takođe dobra stvar i kada dođete do narukvica. S druge strane pametan izbor za svaki dan su setovi koji dolaze pod epitetom 'narukvice prijateljstva'. Plaža i leto bukvalno vape za takvim razigranim ukrasima. U svakom slučaju bez razmišljanja se latite jednog seta narukvica i ne razmišljajte više. Pametna opcija je i da ponesete lanac-narukvicu koja je savršeno rešenje ako ne znate šta biste. Na kraju krajeva uvek možete oko ruke obaviti onu ogrlicu sa početka. 

MUST HAVE ZA LETO 2015





Kada odaberete osnove pozabavite se komadima nakita koji su aktuelni za sezonu koja je u toku. Ne želite da propustite priliku da pokažete da odlazak na more i na plažu nije samo još jedan u nizu i da i ove lokacije imaju svoju specifičnu modu. Zato ovog leta bez razmišljanja u svoju torbu ubacite: 



Nemojte nositi nakit koji ne biste želeli da izgubite, zbog njegove vrednosti, na primer (sentimentalne ili ekonomske). Poslednje što želite tokom putovanja je da razmišljate da li ćete ostati bez svojih dragocenosti. Ipak, ukoliko na putovanje nosite vredniji nakit obavezno pre polaska napravite spisak šta ste sve poneli ili još jednostavnije fotografišite svoj izbor. U povratku ćete lakše proveriti da li je sve uredno na mestu.



PAKOVANJE NAKITA


Jedan od najpametnijih načina da nosite svoj nakit sa sobom jeste u posebnim kutijama koje su napravljene za tu namenu. Kineski sajtovi su bogati ponudom kada su u pitanju ovi mali specifični neseseri za nakit i definitivno predstavljaju dobru investiciju koja će vas zauvek rešiti muka. Naravno, pod uslovom da imate sreće i da vam iz dobro znane Kine stigne pravi proizvod zadovoljavajućeg kvaliteta. Ipak, ako nemate vremena da čekate da paket stigne, postoje i alternative.


Po istom principu po kome funkcionišu mnogi neseseri za nakit možete urolati svoje malo blago u manji peškir koji ćete zatim sa obe strane čvrsto vezati gumicom. Međutim, na ovaj način je najbolje upakovati ogrlice ili narukvice, i eventualno neki koktel prsten, sitnije komade nakita je praktičnije transportovati u kutiji za lekove ili kutijici za uloške koje dolaze uz Libresse. S obzirom da je njihov dizajn iz serije u seriju sve simpatičniji sasvim sigurno možete odabrati onu u koju ćete smestiti lančić, minđuše na šraf, midi prstenje, odnosno sve one suptilnije komade nakita koji lako mogu da se zagube.



Pametno rešenje je da svaki komad nakita koji nosite stavite posebno u plastičnu kesu i urolate jer ćete tako izbeći grebanje, zvackanje u torbi i naravno, zapetljavanje. Navlačenje jednog kraja ogrlice u cevčicu je trik na kome ćete zauvek biti zahvalne, bilo da se radi o čuvanju nakita kod kuće ili njegovom pakovanju za letovanje. 
  


Follow Us @get_sparkly