Jun 18, 2015

Kako iskoristiti stari nakit

Već smo pisale o tome kako da ovog leta nakit nosite na nove, uzbudljive načine. Ipak, ostaje pitanje šta sa onim starim komadima koji su polomljeni, pokidani ili vam se jednostavno više ne dopadaju. Razmislite o tome da li bi vam bili lepši na nekom drugom mestu ili u drugoj formi. Budite kreativne, poigrajte se sa njima i pronađite im drugu namenu.


Ljubitelji nakita dobro znaju da se od ogrlice itekako može napraviti narukvica, a od minđuša čiji je par izgubljen može nastati odličan privezak. Ali, tu se priča nikako ne završava...

KAKO ISKORISTITI STARE MINĐUŠE


1. Ukosnice ne moraju biti niti jednostavne niti jednobojne. Na njima se mogu naći perlice ili neki drugi sitni, a lepi elementi pokidane ogrlice illi narukvice. Na ukosnice možete zalepiti čak i čitave minđuše sa kojih je prethodno skinut šraf/klipsa. Naravno, pod uslovom da su manjih dimenzija.Postoji i varijanta u kojoj vaša ukosnica dobija svoj privezak - na nju možete prikačiti tanak lančić sa suptilnim detaljem na kraju.







2. I traka za kosu može promeniti izgled uz pomoć minđuša. Od ukrasa za kosu za svaki dan lako se može transformisati u raskošan aksesoar.



KAKO ISKORISTITI STARI BROŠ


2. Pakovanje poklona postalo je zabavnije - stari broš koji više ne može da začini neku vašu odevnu kombinaciju možda može da začini nešto drugo. Mogao bi da se nađe pri ruci kada pakujete važne poklone za drage osobe i kada želite da daru dodate poseban estetski momenat.


2. To nije jedini način da broš vratite u život. Možete ga iskoristiti i kao dekoraciju za sto, tačnije kao ukras na prstenu za salvete. Samo ga zalepite na najobičniji kartonski prstenčić ili pričvrstite za kanap kojim vezujete salvetu. U ovom slučaju, više broševa znači više gostiju oduševljenih vašim umećem aranžiranja.




KAKO ISKORISTITI STARU OGRLICU


1. Ono što više ne može oko vašeg vrata, može na tašnicu. Učinite je glamuroznijom time što ćete na nju zalepiti deo stare ogrlice. 




2. Ako pak enterijer doma volite koliko i nakit, nek vaši komadi zauzmu počasno mesto u nekoj od soba. Ove ogrlice na zavesama pravi su primer da to ne mora da izgleda smešno već naprotiv ozbiljno bajkovito.



BONUS - RAM ZA SLIKE


Delovi starih ogrlica, minđuša, narukvica pa i prstenja mogu poslužiti i za ukrašavanje predmeta u kući. Pustite mašti na volju kada kombinujete ono što vam je ostalo od nakita. Ne samo što ćete izvući sve što možete iz nekada omiljenih komada već ćete i, na primer, ramove za slike odenuti u potpuno novo ruho.



Follow Us @get_sparkly