Jun 27, 2015

Minđuše koje ćete ovog leta nositi uz popularne frizure

Leto trenutno ne izgleda kao godišnje doba kada pod pritiskom vrućine podižemo kosu u repove i punđe. Ipak, u nadi da će dani koji dolaze doneti sunce razmišljamo o nakitu koji je mudro nositi uz najpopularnije frizure za leto 2015. godinu. Pletenice, beachy waves, messy buns i čitav niz drugih frzura koje ne umemo da imenujemo ikako drugačije sem na engleskom ne traže mnogo nakita i uglavnom se sa ukrasima zadržavaju na boho i minimalističkim varijantama, a kada se dođe do ozbiljnijeg izgleda onda su siguran izbor male minđuše na šrafić. 





Efektna punđa od pletenica u više navrata se pokazala idealnom frizurom za crveni tepih te ne vredi sumnjati u ovaj izbor kao idealan za svečanije prilike. Uz nju besprekorno idu manje viseće minđuše koje će svojom bojom ili kristalnim sjajem u potpunosti ispratiti romantičan izgled frizure. 




Ovo je frizura uz koju NEĆE nositi minđuše te se za trenutak se odmaramo od ovog komada nakita i od svojih ukosnica pravimo savršen ukras za kosu. Osim što možete iskoristiti klasične ukosnice kako biste svoje pletenice pričvrstile u ovakav trougao možete potražiti i ukosnice koje su šire, koje imaju određenu teksturu ili ih možete unaprediti kroz mali 'URADI SAM' projekat.



Rabarušene boho pletenice verovatno viđate svuda i vrlo verovatno potajno žalite zbog činjenice da vaša pletenica uvek bude više čupava nego li razbarušena. Iako ne bi bilo greške ni da uz ovakvu frizuru šansu date i visećim minđušama mi radije preporučujemo da potražite male, tirkizne minđuše na šrafić koje će zahvaljujući svojoj boji simpatično provirivati i doneti sa sobom i malo klasike i mnogo energije.  





Jedna od najpopularnijih frizura trenutno jeste takozvani half up, half down bun. U najmanju ruku ruku ova firzura bi mogla da se opiše kao nemarna punđica od gornje polovine kose. Uz ovu frizuru treba birati upečatljiv, moderan nakit sa pank i rok momentima, a inspiraciju bez sumnje možete tražiti i u grandž stilu. Takvi su septum ring, earcuff ili neprolazne karike. Držite se metalnog i izbegnite (polu)drago kamenje i šljašteće momente.
Karike u različitim veličinama možete pronći na stranici Nakit Jelenica.




Fancy Jewellery


Konjski rep je jedna od onih frizura za kojom posegnemo onda kad jednostavno ne znamo šta bismo sa kosom. Ako ste pritom od onih kojima repić nikada ne 'ispadne' fino i zaglađeno onda se verovatno radujete popularnoj čupavoj varijanti. I dok za svaki dan možete uz rep poneti male minđuše ili suptilniji earclimber za veče slobodno ponesite 'luster' minđuše. 



Sve u 2015. je na ovaj ili onaj način povezano sa frizurom koja nosi pomalo smešan naziv LOB (long bob) a po svemu sudeći ne postoji osoba kojoj ova frizura ne stoji savršeno. Frizura je utoliko lepša ukoliko je stilizujete u opustene lokne (beachy waves) i zadenete iza jednog uveta. Upravo tu otkrivenu stranu možete ukrasiti efektnom, modernom minđušom u vidu earcuffa,earclimbera ili malom 'dijamantskom' minđušicom. To ne znači da će masivne minđuše biti loš izbor ali ukoliko već imate izbora idite na nove forme ili suptilniju varijantu.
Earcuff možete pronaći na stranici Dazzling nakit.





Follow Us @get_sparkly