Jun 2, 2015

Kakav nakit uz crvenu haljinu - kako nositi i gde pronaći?

Crvena haljina je sama po sebi stejtment te je ne treba opterećivati suvišnim detaljima, jedan ili eventualno dva komada nakita mogu biti sasvim dovoljni da začinite svoju crvenu toaletu. Ukoliko je to moguće izbegnite nakit u boji haljine, pogotovo ako se odlučite i za crveni ruž. Uklapanje boja po svaku cenu možda izgleda kao siguran, ali je daleko od pravog izbora, iako je u praksi bilo i dobrih primera. I dok je Kim Kardašijan uz crvenu haljinu nosila samo svoj čuveni verenički prsten, Sofija Vergara uz haljinu u istoj boji i podjednako dubokog dekoltea nosila masivne minđuše u kombinaciji zelene, plave i tamno crvene. Ima li uopšte pravila i kakav nakit nositi uz crvenu haljinu?



CUFF NARUKVICE



Bilo da se nosi u casual ili svečanoj varijanti uz crvenu haljinu je uvek dobro nositi narukvicu. Sa efektnom, metalnom, stejtment, pa čak i šljaštećom narukvicom gotovo da ne možete pogrešiti. A u tome će se složiti i stilisti koji redovno uz crvene toalete na crvenom tepihu kao najupečatljiviji ukras poznatim damama oko ruke stavljaju narukvicu. Uz kvalitetnu cuff narukvicu neće vam trebati ogrlica, a minđuše treba svesti na što suptilniju formu. Za dnevne varijante metalni sat u boji zlata se može smatrati najboljim izborom.

Celebrity tips: Ukoliko biste da nosite prstenje onda je najbolje pratitit Rijanin primer sa dodele Gremi nagrada 2013. godine kada je uz savršenu crvenu haljinu ponela narukvicu na jednoj, a prstenje na drugoj ruci. Na ruci na kojoj je nosila narukvicu ponela još i midi prsten


Cuff narukvicu možete pronaći na stranici City Glam Jewelry.




MALE DIJAMANTSKE MINĐUŠE



Ukoliko odlučite da svoju kosu zabacite nazad ili je podignete u punđu onda odmah budite spremni da krenete u potragu za malim dijamantskim minđušama. Naravno, deo koji striktno nalaže dijamante u potpunosti kao alternativu ima cirkone. Ovakve minđuše zaokružuju čitav damski, klasičan izgled a opet dozvoljavaju da usne budu obojene u nijansu haljine. Za tek nešto upadljiviji sjaj možete se odlučiti za minđuše kod kojih cirkon nije pripijen za samu školjku već pada ispod nje. Ne zaboravite da je uz crvenu haljinu nakit tu da zaokruži priču, a ne da otvori nova pitanja. 

Celebrity tips: Kendal Džener je uz male, ali primetne minđuše ponela narukvicu na jednoj i prsten na drugoj ruci čime je pokazala kako izgleda dobitna kombinacija nakita uz ovu haljinu. 

Ovaj model minđuša  možete pronaći na stranici B nakit (prve odozdo).



OGRLICA UZ VRAT



Dodavanje ogrlice crvenoj haljini može biti prilično rizično, zbog toga se kao za najsigurnim izborom poseže za klasičnim zlatnim lancem. Crvena i zlatna se prilično dobro slažu tako da je njihov spoj simpatičan način da se razbije monotonija jednobojne haljine. Na ovaj korak se možete odvažiti posebno ako je haljina zatvorena i potpuno pripijena uz vrat, te zahteva po koji detalj kako ne bi delovala obično. Lanac u boji starog zlata u izvesnoj meri može u izgled uneti dozu 'svakodnevnog' te za glamurozniji izgled treba birati masivnije lance sa izrazito žutim sjajem. Ukoliko nosite korset ili top haljinu poslužite se primerom Nine Dobrev i ponesite ogrlicu uz vrat.

Celebrity tips: Uz kratku crvenu haljinicu Marija Šarapova ne samo da je ponela metalnu kragnica ogrlicu već joj je dodala i viseće minđuše. Priznaćete čudan, blizak spoj dva stejtment komada. Još zanimljivije je da je tome dodala i narukvicu i prsten, a opet ništa od toga ne deluje suvišno. 

Zlatni lanac možete pronaći na stranici Dazzling nakit.




CRVENE MINĐUŠE - NE ILI, IPAK, DA?



Nositi crvene minđuše uz crvenu haljinu nije potpuno zabranjeno, ali se potrudite da se nijanse barem malo razlikuju u odnosi tamnije minđuše - svetlija haljina. Možda bi u neku ruku ovu boju mogli da odredimo više kao boju vina nego li kao tipično crvenu nijansu. Uz ovakve minđuše osim što lepo ide otkriven vrat podjednako je pametno šminku držati prilično neutralnom, a kosu sakupljenom. Sa crvenom haljinom uvek treba praviti balans, pa kada već odlučite da će haljina i nakit biti jaki potrudite sa da ostali elementi budu smireniji. Zato uz ovu kombinaciju možete dodati još samo prsten.

Celebrity tips: Iako se na prvi pogled ne bi reklo da Ema Stoun uz maksi crvenu haljinu sa velikom mašnom oko vrata nosi minđuše bliži pogled pokazuje da je ova divna kreacija uparena sa minijanturnim minđušama u istoj boji. Uz njih je ponela masivnu narukvicu. 

Ovakav model minđuša (približne boje) možete pronaći na stranici Nakit Jelenica.



Follow Us @get_sparkly