Jun 10, 2015

Flash tetovaže - kako ih naneti i koliko mogu trajati

Iako leto zvanično još uvek nije stiglo slobodno možemo reći da sezona flash tetovaža može da počne. Ovaj svetski letnji hit polako dolazi i u našu zemlju i pruža nam mogućnost da barem na nekoliko dana osetimo zašto im nije odolela ni savršena Bijonse. Zahvaljujući Dazzling nakitu u naše ruke su došla dva kartona sa različitim flash tattoo motivima čime smo došle u priliku da direktno testiramo i prenesemo prve utiske o ovom ukrasu koji je više od nakita.


Ove privremene tetovaže dolaze na kartonima veličine 21 cm x 14 cm. Motivi se kreću od floralnih orijentalnih do boho grafičkih. Sve tetovaže su zaštićene jednom zaštitnom folijom koju je najbolje seckati pomalo po potrebi (sa tetovažom) nego li je ukloniti odjednom jer time tetovaže ostaju nezaštićene i izložene prašini.  Osim toga same tetovaže su takoreći pomalo lepljive tako da se, bez folije, lako mogu i oštetiti. 


LEPLJENJE TETOVAŽE


Sve što vam je potrebo su makaze, krpa (najbolje peškir), malo vode i flash tetovaža. Kada odlučite koji deo tela želite da ukrasite i kojim motivom makazama isecite željeni oblik. Već pri samom susretu sa tablom biće vam jasno da oko srebrnog, zlatnog ili crnog motiva postoji par milimetara belog omotača koji zapravo predstavlja lepak. Secite motiv tako što ćete pratiti upravo tu liniju.Pre nego počnete sa lepljenjem tetovaže obavezno lepo očistite mesto na kome je lepite. Još bolje rešenje je da brzo uradite piling. Ukoliko mesto na kome ćete nositi tetovažu nije dobro pripremljeno mogu vam se desiti dve stvari - da tetovaža ne ostane, već da folija 'pođe' sa papirom posle kvašenja (jer prljavština ili mrtve ćelije ne dozvoljavaju da tetovaža lepo legne na kožu) ili vam se može desiti da tetovaža počne da puca posle svega par sati.

Nemojte naneti previše vode na peškir, tek toliko da bude vlažan. Pritiskajte papir 30-ak sekundi bez naglih i grubih kružnih poteza. Kada papir bude vlažan polako proverite da li se tetovaža zalepila i sklonite ga. U tom trenutku folija će još uvek delovati celovito i glatko, a lepak će biti vidljiv, tj. blago će se presijavati oko tetovaže. Ipak, posle par sati videćete kako se u tetovažicu utisnula tekstura kože a lepak je potpuno neprimetan.

IZDRŽLJIVOST


Izdržljivost zavisi od mesta na kome se tetovaža nalazi. Ukoliko je to deo tela koji se znoji (prsti s unutrašnje strane, na primer) onda tetovaža neće trajati dugo, bićete srećni ako bude trajala do 12 sati. Međutim, ukoliko bude na delovima tela koji nisu izloženi takvom uticaju može trajati i nekoliko dana. Nama se zlatna pokazala kao najzahtevnija, a srebrna kao najzahvalnija. Metalik tetovaže polako pucaju i truse se, dok crna samo bledi.  Kada ih tek nanesete imaju divan metalni sjaj koji će se vremenom zaprljati ali će svakako ostati dok ih ne skinete. Ukoliko su pravilno nanešene, a lepak osušen možete ih skinuti uljem (maslinovo ili kokosovo) dok ih u slučaju da nisu kvalitetno zalepljene možete skinuti i vodom i sapunom.

Follow Us @get_sparkly