Aug 9, 2015

Stardust manija - narukvice inspirisane Swarovski modelom sve popularnije

Stardust narukvice inspirisane istoimenim Swarovski modelom poslednjih nedelja osvajaju domaći ručnorađeni nakit. I dok original ima dvostruku namenu - kao dupla narukvica ili kao choker ogrlica ručnorađena varijanta se za sada zadržava samo na zglobu. Osim što izgleda ženstveno i zabavno, ova narukvica je dizajnirana tako da je bez problema možete sami staviti ili skinuti, a sve zahvaljujući malom magnetnom mehanizmu. Koliko su radionice ručnorađenog nakita uspele da isprate baš sve Swarovski korake?

Stardust narukvica svakako nije prvi, ni jedini model Swarovski nakita koji je dobio svoju pristupačnu, ručnorađenu varijantu. Podjednako često možemo videti i Slake model narukvice takođe prepoznatljive po tome što se nekoliko puta obavija oko zgloba. Sa ovim narukvicama se zapravo samo jednom komadom nakita dobija iluzija da ih nosite nekoliko, te se u trenutku rešavate dodatnih dilema oko kombinovanja. Ipak, Slake original košta oko 70 eura, dok je cena Stardust narukvice sa potpisom Swarovski oko 80 eura. Zbog toga etiketiranje 'sa pravim Swarovski kristalima' treba uzeti sa velikom rezervom. 'Inspirisane popularnim Swarovski narukvicama' je ipak bolje i svakako iskrenije rešenje.

Šta su to Stardust narukvice? Stardust narukvice su zapravo načinjene od fine najlon mrežice ispunjene sitnim Swarovski kristalima. U zavisnosti od boje mreže varira i boja kristala u unutrašnjosti pa tako uz braon mrežu idu zlatni kristali, dok je, na primer, tamnocrvena mrža ispunjena crvenim i ljubičastim kristalima. Time je stvoren blagi 3D efekat. Druga karakteristika svakako jeste magnet koji olakšava nošenje narukvice.



I dok neki komadi ručnorađenih narukvica nednosmisleno liče na ove popularne narukvice, druge su očigledno bile samo inspirisane njima. U zavisnosti i od boja i dodataka za kojima posežu autori mogu se poneti uz dnevne ili večernje varijante. Deo o njihovom zabavnom i praktičnom karakteru ostaje, dok o njhovoj ženstvenoj strani treba odlučivati od boje do boje i od rada do rada. Tamnije boje će u većoj meri istaći šljašteće elemente/kristale kojima je ispunjena ova specifična 'cev', dok svetlije otvaraju mogućnost da mreža koja obavija unutrašnjoj deluje bledo i ne tako elegantno. 







Izvori: swarovski.com, The Style Rawr, CoolUrStyle, Instagram

Follow Us @get_sparkly