Aug 22, 2015

TREND RAPORT: Jesenji nakit inspirisan mermerom

I dok smo se bavile bojama aktuelnim u kolekcijama za predstojeću jesen sasvim slučajno smo otkrile jedan trend iz senke kome nisu odoleli dizajnerski timovi mnogih poznatih brendova. Od H&M, Manga, do Forever 21 i Asosa, svi su kao deo svoje ponude uključili nakit inspirisan mermernim šarama i kamenjem. Na prvi pogled ovakav nakit je nesavršen, na drugi minimalistički, na treći sofisticiran. Iz kojeg god ugla da ga gledate ne možete se oteti utisku da je jesen pred nama savršeno vreme za njegovu dominaciju.




Nekoliko sezona unazad navikli smo na sjaj kristala koji neprikosnoveno gospodare stejtment minđušama i ogrlicama. Ipak, ako je suditi po nekim od najpopularnijih brendova jesen će biti okićena sasvim drugom, hladnijom teksturom. Mermerne šare i uopšte nesavršenosti unutar poludragog kamenja poput tirkiza jedan su od najčešćih motiva u ponudi. Gotovo svaki brend, od Forever 21 do Manga, među svojim nakitom ima prsten sa ovakvim kamenom, a podjednako su česti i na narukvicama i ogrlicama. Uz minmalistički dizajn osnove, koja je uglavnom u zlatnoj boji, ovakav kamen deluje luksuzno i sofisticirano. 

Asos 


 

 


H&M 


 

Bilo da je ponavljanje ovakve teksture slučajnost ili ne, ne možemo se oteti utisku da na momenee izgleda futuristički i čak minimalistički, jer upravo takav dizajn omogućava da mermerna površina u potpunosti dođe do izražaja. 

Mango


 



Forever 21


   

 

URADI SAM 

Šare mermera moguće je napraviti i uz pomoć samo dva komada polimerne gline. Iako bi u osnovi odnos trebao da bude ceo komad bele naspram 1/4 crne gline, odnos možete odrediti sami, kao i boje kojima ćete se igrati. Kasnije dobijenu šaru možete oblikovati i seckati kako god vam kreativnost nalaže, a možda bi prvi i trenutno najaktuelniji korak bio pravljenje koktel prstena. Uostalom ako ponuda poznatih brendova nije dovoljno inspirativna onda možda jednostavno niste ljubitelj mermernih šara.







Follow Us @get_sparkly