Aug 28, 2015

Pirsing umesto prstena?

Dobro znamo da klasična forma prstena podrazumeva uži ili širi obruč sa jednim ili više, manjih ili većih, detalja na njemu. Ali, šta ako obruča uopšte nema? Revolucije na polju nakita dovele su do mnogo promena, a jedna od njih ogleda se u dermalnom pirsingu koji je mnogo žena ponelo umesto prstena (čak i venčanog). Nisu to baš obične žene, jer ova vrsta telesne modifikacije definitivno zahteva hrabrost.

 Implant pod kožom + gornji, vidljiv i zamenjiv deo = dermal piercing ring



Pirsing ušiju je već bio naša tema. U tom slučaju oba dela, baza i sam ukras, nalaze se van tela. Kod dermalnog pirsinga stvari stoje drugačije. Osnova je unutar tela i na nju se postavlja cirkon ili bilo koji drugi detalj koji se inače koristi kao pirsing nakit. Pomisao na strano telo u površinskom sloju kože mnogima izaziva jezu, ali je to kod ovakve vrste modifikacije neophodno. Telo se, naravno, uvek trudi da izbaci strani predmet, ali majstori ovog posla kažu da je zaceljivanje, uz pravilnu negu, jednostavno.


Sličnost sa pravim prstenom je u tome što možete menjati vidljiv deo pirsinga i tako uvek imati novi "nakit" na rukama, mada često odluka pada baš na najsuptilnije komade, možda baš zato što je ovakav pirsing već dovoljno upečatljiv sam po sebi. Verujemo da onima koji su naklonjeni tetovaži umesto burme ovakva promena na prstima ne zvuči ni čudno ni strašno. 












Iako je ovaj tekst usmeren ka pirsingu umesto prstena, ukrašavanje ovog tipa može se primeniti i na druge delove tela, gde možda može izgledati i senzualnije. 







Follow Us @get_sparkly