Aug 6, 2015

Ruž kao ogrlica - predstavljeni luksuzni Lubuten karmini

Kristijan Lubuten poznat je kao dizajner čuvenih cipela, na čelu sa salonkama, vrtoglavih potpeticama i prepoznatljivog crvenog donjeg dela. Ipak, ovaj svojevrsni umetnik svoje tragove ostavlja i na polju šminke. Posle kolekcije lakova za nokte sa bočicama koje su same posebi predmet želja, Lubuten predstavlja i svoju kolekciju karmina. Kakve veze ruževi za usne imaju sa nakitom? Kada je Lubuten u pitanju... Imaju. 


Čak iako niste ljubitelji karmina, čak iako sebi ne možete da priuštite jedno ovakvo 'remek delo' sam pogled na ambalažu u vama će pokrenuti nezdrživu želju da ih posedujete. 38 nijansi, koliko čini kolekciju, podeljeno je na tri dela: Silky Satin (20), Velvet Matte (9) i Sheer Voile (9). Sami nazivi sekcija mnogo govore o teksturi ruževa koje sadrže, te je to tema za neke druge blogove.

Samo pakovanje predstavljeno je kao najglamuroznije, najluksuznije ikada. Prva asocijacija može biti metak ili čak visoka potpetica, a kada se baci pogled na poklopac prva asocijacija jesu istočnoevropske carske krune. Ipak, sa pronalaženjem inspiracije za dizajn ovih jedinstvenih crnih i zlatnih pakovanja sa srebrnim detaljima dizajner je zašao u različite delove sveta i istorije, od Starog Egipta do Art Deko perioda. Boje karina koje su prepoznatljive za brend nalaziće se u crnom pakovanju, dok će ostale biti upakovane u raskošne zlatne kutijice.

Na kraju dolazimo i do 'nakit' momenta. Na vrhu svake krune, odnosno poklopca, nalaziće se i mali prsten ili alkica kroz koju će oni koji ga budu posedovali moći da provuku satensku trakicu ili lanac te će se očas posla karmin transformisati u privezak. Time će po ko zna koji put biti zamagljena granica između mode i lepote. Neki kažu 'lipstick jewelry', mi kažemo da je bilo krajnje vreme.

Kolekcija će biti u prodaji od septembra 2015.









Izvori: Style.com, HarpersBazaar, Refinery29

Follow Us @get_sparkly