Dec 9, 2013

Ozbiljan buntovnik - Flower Power Rebel kolekcija za jesen/zimu 2013

Kreativci koji tek ulaze u posao vrlo često sem svog talenta i po koje ideje jednostavno ne znaju da je stvaranje nakita obiman i težak posao koji sem kreiranja podrazumeva i stalno preispitivanje zahteva tržišta i marketing. Ipak, čini se da veoma mali broj radionica uspeva da prodre u suštinu i tom poslu pristupi zaista ozbiljno, skoro profesionalno. Ivana, koja stoji iza Flower Power nakita, je svojom kampanjom za jesen/zimu 2013 mnogima pokazala kako izgleda ozbiljna posvećenost poslu i kreativno isticanje suštine kolekcije koja se predstavlja. 


Za razliku od dosadašnjih cvetova na kojima je Ivana bazirala svoje stvaranje nakita, ovog puta ona je u svom stvaranju pošla od opasne, buntovne prirode koja leži u svima nama. Rebel kolekcija se oslanja na pank momente poput lanaca i bodlji, uz zadržavanje ženstvenog zahvaljujući pleksiglasu sečenom u obliku dijamanata i kristalima. Gotovo futuristički se poigrala i novim komadima poput nakita za kragne, minđuše koje se nose na gornjem delu ušne školjke i narukvice predstavljene u okviru Skin4Rebel kolekcije na Cro-a-Porteru.
Jesenja kolekcija se po mnogo čemu razlikuje od Ivaninog dosadašnjeg rada, ali i po radu mnogih njenih kolega, pre svega zbog profesionalnosti s kojom je pristupila pri izradi promotivnih fotografija. Čini se da je kolekcija potpuno prirodno srasla uz lepotu modela koje istovrmeno oživljavaju i divnu čednost i divlju buntovnost. Njihova neobična šminka, za koju je bila zadužena Valentina Roso, je upotpunila futirizam kolekcije. Fotografije Mateja Jurčevića nisu mogle savršenije da dočaraju atmosferu kolekcije i duh osoba koje će je voleti, nositi, ali i osobe koja ju je stvorila.
Ukoliko želite da se usavršavte i učite, evo prilike. Nakit je predstavljen u okviru celovite kolekcije, sa imenom koje jasno ukazuje na njenu suštinu, da bi zatim usledilo i set fotografija koje zaokružuju priču. 
Ivana i saradnici su zadali težak zadatak svima koji za sebe govore da su ozbiljno posvećeni promociji svog rada. Umetnički savršeno, gotovo sigurno u rangu sa mnogo poznatijim imenima iz sveta dizajna nakita. Sa nestrpljenjem očekujemo prolećnu kolekciju.






















1 comment:

Follow Us @get_sparkly