Dec 3, 2013

Ogrlice za najluđu noć

Polako nam se približava kraj godine i ono famozno veče kada sve mi želimo da zablistamo. Činjenica je da je estradu poslednjih meseci uhvatila D&G euforija te se ne možemo oteti utisku da će se to u novogodišnjoj večeri osetiti i u izgledu mladih devojaka. Bogatstvo detalja, mnogo sjaja i glamur sa scene možda nisu najpogodniji za lude vikend izlaske u diskotekama ali svakako jesu za, barem u početku, mirnu, veselu, novogodišnju noć. Posle ponoći, na kraju krajeva, svi zaboravljamo na stajling, šminku i nakit.

Kreativci koji se bave izradom nakita u Americi posle Dana zahvalnosti započinju svoju Sparkle Season. To zapravo znači da se potpuno prepuštaju izradi nakita u praznično-novogodišnjem stilu, sa mnogo, mnogo šljokica. Taj period traje do Dana zaljubljenih, kada posle malog odmora pristupaju osmišljavanju prolećnih kolekcija. Porodične večere, žurke, romantični izlasci sve je u duhu sjajnog, svetlog, šljaštećeg nakita, ali  i koktel prstenja kao umerenije vrste nakita za zvanične zabave koje firme organizuju kako bi zaposleni zajedno proslavili praznike. 
Nakit koji je inspirisan praznicima obiluje vedrim bojama. Providni ili beli kristali se često provlače kroz nakit, asocirajući na predivne ledene kreacije. Pored toga za ovaj deo godine izeztno je zahvalan i nakit od žice, ali i uopšte metalni nakit različite teksture. 

Divna Tiny Treats ogrlica od bisera jednostavno odiše prazničnim raspoloženjem. Popularni lančić u boji zlata se hrabro pomalja kroz pletenicu od bisera spajajući se u jednu vanvremensku ali modernu celinu. Uz jednostavne biserne minđuše imaćete skladan set koji će podjednako dobro stajati i mladim devojkama i njihovim majkama.

Flower Power je taman na vreme predstavila svoju zimsku kolekciju začinjenu neodoljivom dozom buntovništva. Lanac u boji srebra savršeno je uklopljen sa providnim segmentom geometrijskog oblika i kristalima. Oštri trouglovi i pank lanac, sasvim savršeno su izbalansirani sjajnim kristalima. Hrabro uđite u novu godinu.
Zaljubljeni u vintage i retro komade uvek svoj savršeni nakit mogu potražiti kod Mix Nakita. Ova oglica je tipičan primerak nakita koji odgovara krajnje krhkoj, romantinoj, ženstvenoj predstavi devojke koja ima neki svoj svet i shvatanja istog. Rajsferšlus ne narušuje to, već se stapa sa celinom koja će možda doživeti svoju premijeru 31. decembra ali će se nositi često, gotovo svakodnevno. Za romantične i praktične.
Za one kojima stajling ili karakter jednostavno zahtevaju tamne boje savršena je ogrlica Irene Vučinić. Ona iz kolekcije  u kolekciju zadržava svoj prepoznatljiv stil. Iako smo u skladu sa belim, decembarskim danima htele da izaberemo neke od fantastičnih bridal komada ipak smo se odlučile za ovu ljubičasto- crnu kombinaciju. Ipak, složićete da ova ogrlica više odgovara starijim dama a ne devojčurcima. Obradujte svoje majke za praznike. 

I za kraj univerzalna ogrlica koja se nalazi u ponudi Džidžabidžarnice Dusha. Zlatni sjaj pomoćiće vam da zablistate u novogodišnjoj noći ali ćete sebe obezbediti za sve naredne dane koji dolaze, bez obzira na sezonu. Iako su trenutno veoma aktuelni, u zavisnosti od svog ličnog stila moćićete da ih nosite uvek kada za to imate potrebu. Još jedan praktičan komad nakita koji u sekundi od običnog autfita pravi nešto potpuno novo. Nećete se mnogo mučiti oko stajlinga za ovo obično-neobično veče.

3 comments:

  1. extra post,hvala za predloge sad znam gde mogu da potrazim :)
    http://fashiondiseaseeee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. super post, i ja bas lancice trazim koje mogu nositi sa klasicnim haljinama :) ... http://ivonalovefashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Najverovatnije ostajem kod kuće, ispod ćebenceta. Što me, naravno, neće sprečiti da okitim sebe umesto jelke :) Odlični komadi!

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly