Jul 27, 2018

MO CERAMICS: NAKIT KOJI UMIRUJE UM

Da su nam je keramika prirasla srcu bilo je jasno u tekstu o tanjiriću za prstenje koji je stigao iz Studio Glina. Njihove minđuše su zapravo započele tu priču. Da nam je minimalizam slaba tačka zna se još od susreta sa Tiny Mine jewelry. I kako da ne nastavimo u istom ritmu, sada kada smo upoznale MO CERAMICS? Sledi tekstić o jednom slatkom Etsy otkriću.



MO je zapravo Monika, devojka iz Litvanije kojoj je keramika strast. Kako sama navodi, želja joj je da kroz svoj nakit jednostavnost i čistotu unese i u um i život. Danas, kad je život tako brz i bučan, ovo je pravi zadatak, ali čini se da njeni komadi upravo to i postižu. Svi su manje-više u geometrijskim oblicima, pravih linija i mirnih boja. Izuzentno su elegantni, a isto toliko i ženstveni.




Monika kreira minđuše, ogrlice, priveske i narukvice, kombinujući keramiku sa vrednim metalima: zlatom i platinom. Jedna od njenih kolekcija formom podseća na čuveni origami, pa su tako među trouglove i kvadrate ušetali i neki zečići i jednorozi. Ova umetnica oprobala se i u pravljenju keramičkih posuda za nakit i šolja, koji pak nemaju dodirnih tačaka sa geometrijom već nose neku sopstvenu priču.




MO CERAMICS:







1 comment:

Follow Us @get_sparkly