Feb 12, 2018

KAKO DA VAŠ NAKIT IZGLEDA SKUPLJE NEGO ŠTO JESTE

Budimo potpuno otvoreni, nakit koji posedujem, a koji često viđate i na našoj instagram stranici @get_sparkly, je retko skuplji od 1000 dinara... Zapravo, retko koji je skuplji i od 500, a mnogi od njih se kreću i u rangu od 200 do 300 dinara. To posebno važi za onaj 'trendi' nakit koji je aktuelan tokom jedne sezone i na koji bih radije da potrošim manje novca, jer sam sigurna da ću ga kasnije nositi ređe. Ipak, ne možete se oteti utisku da nakit koji ste videli na našem Instagramu izgleda mnogo suplje, zar ne? Pa, u tome i jeste trik...


Inspiriši se na Pinterestu

Pustite da vas inspiriše Pinterest kada je pitanju odabir nakita i više nikada nećete morati da razmisljate o tome da li vam nakit izgleda jeftino. U većini slučajeva kad biram nakit oslanjam se na ideju koju sam videla na Pinterestu, stekla ideju kako treba da izgleda, uz šta bih mogla da ga nosim, kako se fotografiše. Ukoliko ono što želim ima neki 'rad' na sebi, rezbarenje, reljef, teksturu gledaću da ona bude što izražnija, dublja, jer njen intenzitet i jeste poenta tog nakita pogotovo jer uglavnom biram...

Metalni nakit

Metalni nakit (ili narodski rečeno bižuterija) će uvek, ako se pravilno izabere, izgledati skupocenije od bilo kod drugog šarenolikom, kristalnog ili kakvog već nakita. Dilema je naravno, srebro ili zlato. Odgovor je, naravno, stvar ukusa. Ipak, ako želite da vaš nakit izgleda skupo onda birajte nakit u boji zlata, ali i tu postoji mala caka...

Ne previše žuto

S nakitom u boji zlata možemo imati jedan jako bitan problem koji će imati kontraefekat - previše žuta boja. Previše žuti ton će učiniti da nakit izgleda kao jeftina bižuterija čija boja će brzo izbledeti, pa radije birajte zagasitiju, boju koja je nekih 2-3 tona 'mirnija'. Ili ako ni sami niste sigurno šta to znači pronađite neki zlatni komad nakita i uporedite boju, ako krećete u radnju stavite zlatni prsten i moćićete lako da uporedite.

Težina

Birajte nakit koji ima određenu težinu. Nakit koji je previše lagan, lepršav (ukoliko naravno nije to svojstvo materijala od koga je izrađen, na primer od neke tkanine, konca ili sl) onda sigurno ne može izgledati skupo i svima će biti jasno da ste se potrudili, ali ne previše. Naravno, teško je odrediti težinu kada se kupuje online, ali neke stvari se mogu naslutiti i na osnovu slike. Mene do sada osećaj nije prevario.

Jednostavan dizajn

Što je dizajn jednostavniji to su veće šanse da će vaš nakit izgledati skuplje. Ukoliko stavite širok kristalni čoker velika je verovatnoća da ćete umesto princeze koja je krenula na bal izgledati kao dama noći, ali ako stavite metalni čoker koji kao jedini detalj ima čvor izgledaćete kao da ste upravo sišli sa modne piste. 

Kombinujte mudro

Uvek dobro razmislite kada kombinujete i sam nakit između sebe ali i nakit i odeću. U redu je i da izađete iz kuće samo s minđušama, u redu je da oko vrata imate samo lančić, u redu je da na rukama imate samo jedan, masivan prsten... Ne pokušavajte da stavite sve što imate na sebe, jer svi znamo da je to bižuterija a ne brdo pravog srebra, zlata, kristala, tako da niko neće poverovati u taj odglumljeni luksuz. 

Male minđuše

Male biserne i male kristalne minđuše morate imati jer ništa ne dodaje takvu dozu elegancije i sofisticiranosti kao one. Sa njima momentalno odmah sve postaje mnogo ženstvenije i na nekim od najvažnijih slavlja u mom životu nisam nosila ništa sem para kristalnih ili bisernih minđuša iako sam mogla da nosim bukvalno bilo koji drugi komad nakita. 

Kopija samo ako nije očigledno

Naravno, ne možemo svi sebi priuštiti Kartije ili Marka Džejkobsa, međutim njihove kopije verovatno možemo. Ipak, ukoliko se radi o opštepoznatom modelu nakita pokušajte da izbegnete. Pokušajte da izbegnete i kopije Swarovski kristala koji se i generalno smatraju pristupačnijim kristalnim nakitom, pa bi jeftina kopija pristupačnog nakita bilo nekako too much. Izbegnite kopije sa velikim logoima i simbolima brendova jer je neumesno. Sa kopijom ćete izgledati 'skupo' samo ako nije očigledno da je kopija i zato što manje prepoznatljivih detalja, to bolje.

Koji je vaš omiljeni trik?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly