Feb 15, 2018

ČAROBNA OLIVAL PRIRODNA KOZMETIKA

Olival je hrvatski kozmetički brend koji svoju filozofiju već 23 godine gradi na tradiciji i prirodi, ali je meni ovo bio prvi susret sa njegovim proizvodima. Poseban glas je pratio njihova takozvana čarobna ulja, a na to se samo nadovezala moja želja da isprobam i micelarnu vodu ali i hidratantnu kremu na kojima su jasno i glasno naglašeni neki od meni jako poznatih prirodnih sastojaka. 


Čarobna ulja

No krenimo od čarobne linije koja pored čarobnog ulja i zlatnog čarobnog ulja, sadrži još i čarobni piling za telo i čarobno mleko za telo. Iako je linija na sajtu smeštena u kategoriju nege tela, ulja se mogu primeniti u nezi i lica i tela i kose, pa je samim tim njihova cena od 14e, odnosno 16 eura za pakovanje od 50 ml itekako opravdana. Svi koji me znaju, znaju i da sam veliki ljubitelj proizvoda na bazi ulja jer mi jednostavno odgovaraju i samim tim ostavljaju najlepši efekat na mom tipu kože. Ova, pompezno nazvana, čarobna ulja se sastoje iz čak 5 prirodna ulja, lešnika, jojobe, ruže, makadamije i badema, i kao takva obećavaju mnogo. Osnovna razlika između zlatnog i 'običnog' čarobnog ulja je u zlatnim česticama, odnosno maksimalno sasitnjenim šljokicama kod zlatnog ulja, dok su miris i i efekat isti, pa sam odmah u startu znala da će zlatno biti rezervisano za telo i kosu, dok je obično rezervisano za lice. 



Ulja su jako tečna i nijednog trenutka nemate osećaj masnoće koji biste možda očekivali od proizvoda koji u nazivu ima 'ulje'. Mirišu jako prijatno, nežno i slobodno mogu da kažem da uživam u tom mirisu. 'Obično' ulje sam koristila kao do jutarnje rutine i pre šminkanja i oba slučaja sam bila apsolutno oduševljena. Ujutru, posle čišćenja lica, sam jednu do dve pumpice ulja nanosila na lice, posebno na deo ispod očiju. Koža je bila apsolutno  savršena, nežna na dodir, sjajna i osvežena. Koža prilično brzo upija ulje, čak šta više nekada i prebrzo, barem u mom slučaju. Kako je za jedan 'tretman' potrebno malo ulja, tek posle dva meseca svakodnevnog korišćenja primetno je da ga koristim, tako da za ovu cenu dobijate i više nego što platite.  Malo je reći da sam oduševljena ovim proizvodom.

Zlatno čarobno ulje je s druge strane isto to, ali nije u potpunosti ispunilo ono što sam očekivala. Naime problem s ovim uljem je što sjaj jednostavno ostaje na šakama umesto da se fino rasporedi po telu (ja ga najčešće nanosim na ramena i deo oko vrata) pa završite sa izvanredno sjajnim dlanovima, ali sa tek diskretnim sjajem na telu ili u kosi. Naravno, sve to zavisi od toga koliko sjaja želite. 

Drugi način na koji sam često upotrebljavala čarobno ulje jeste pre šminkanja, kako bi lice bilo glatko i nežno, odnosno pripremljeno za nanošenje pudera. Mislim da nijedan prajmer koji sam probala nije omogućio da puder tako fino legne na kožu, a finiš koji dobijem je flawless. To je samo potvrdilo moju ljubav koju osećam prema ovom proizvodu već na prvi pogled. 

Apsolutno sam sigurna da će ova ulja i u budućnosti biti moj izbor, pogotovo u nezi lica, ali potajno želim da Olival počne sa pakovanjem ovih ulja u pakovanja sa pipetom, kao u slučaju njihovih seruma, s obzirom da su mi se pumpice pokazale kao jako krute, za njih je poteban veći pritisak a dolazi i do curenja na ivicama pumpice, pa se tako gubi dosta proizvoda, što ja, lično, ne želim da se dešava sa ovim zaista sjajnim, čarobnim uljem. 



Micelarna voda

Olival micelarna otopina s uljm smilja je još jedan moj Olival favorit i iskreno koristim je bukvalno svakoga dana kako bih pre svega što nanosim na lice očistila sve ono što se u toku dana nakupilo. Jako je nežna prema licu, miriše nenametljivo, prijatno, a na licu ne ostavlja nikakva sloj ili osećaj. Čini mi se čak da momentalno osvežava lice. Podjednako se fino ponaša i pri skidanju šminke. Slojeva i slojeva. Uz malo tečnosti na tuferu sasvim lako sam sa recimo 3-4 ponavljanja uklanjala svu sminku sa lica, uključujući i jak Inglot gel ajlajner. Jedino se malo više mučila sa vodootpornom maskarom, ali regularnu maskaru uklanja bez problema. Za 2 meseca potrošila sam manje od trećine boce i pored svakodnevnog korišćenja, a cena je oko 6.5 eura, pa bih rekla da je ovo itekako dobar proizvod za cenu koja je i više nego primamljiva. Imajte na umu da se radi o prirodnom proizvodu, pa je deal čak šta više odličan. 



Hidratantna krema

Priznajem da je iz čitave Olival skupine ovo proizvod koji sam najmanje testirala, jednostavno zato što su neke druge kremice bile na testu pa nisam želela da mahnito potrošim sve hidratantne kreme odjednom, tako je možda najbolje ovaj deo recenzije posmatrati kao prvi utisak o proizvodu. Pakovanje ne samo da mi je simpatično već mi se čini i da je jako praktično za putovanja. Pumpica je, recimo to tako, zanimljiva. Očekivala bih da pumpicu pritisnem do kraja kako bih izvukla količinu proizvoda dovoljnu za jednu upotrebu a zapravo dovoljno je da se pumpica tek malo pritisne i već imate dovoljno kreme. Pumpica je jako uredna, nema nereda i nema nikakvih primedbi. 

Miris je, opet, miris prirode. U najmanju ruku uspela bih da ga opišem kao miris čaja, odnosno to je taj miris smilja, šargarepe, matičnjaka i drugih prirodnih sastojaka koji se nalaze u ovoj kremi. Rekla bih da se miris smilja najviše i najduže oseća na koži, s obzirom da imam matičnjak u dvorištu žao mi je što njegov lep gotovo citrusni miris ne preovladava. Takođe, posle prehlade, koža mi je bila dodatno isušena od visoke temperature i ova krema je vratila hidrataciju u nju i to samo posle dve upotrebe, pa me je ubedila da je ubuduće upotrebljavam češće.

Inače ovo je prema rečima proizvođača dnevna ekstra hidratantna kreme namenjena normalnoj, osetljivoj i suvoj koži. Što znači da bi osobe sa masnijim tipom kože trebale da je izbegnu. 

Lagana je na koži je na koži u smislu da je ne osećate iako pod prstima osećate blagi fil koji ostavlja, tako da ne bih rekla da je potpuno neprimetna, ali  ipak nije teška dok je na licu. U početku je mrvicu lepljiva na dodir ali kada se upije toga nema, pa vam je to jedan od znakova da je koža upila kremicu. Najbolje od svega je što je koža i upije jako brzo. Međutim, kao što rekoh ne upija je u potpunosti, već ostaje jedan blagi zaštitni sloj na površini kože, koji nije mastan, a opet oseća se prisustvo ulja, pa je koža zaglađena i baršunasta na dodir.  Učinilo mi se da osećam blago zatezanje na delovima kože koji su izrazito suvi, a kako je nisam koristila neki duži period ne mogu da kažem da li izaziva iritacije kože ili zatvaranje pora. Na prvih nekoliko korišćenje ni toga nema. 



Apsolutni favorit iz ove  grupe Olival proizvoda su svakako Čarobna ulja, na prvom mestu ono da ga tako nazovemo obično. Koža je sa njim nežna, miriše divno i oseća se sveže i nahranjeno. U stopu ga prati i zlatno ulje ali je rame uz rame sa njima i moja draga Olival micelarna voda. Krema, s druge strane, zaslužuje da bude testirana duže (pa će tekst biti dopunjen), ali je ostavila i prilično dobar prvi utisak. Jedno što bih možda volela da je drugačije jeste njen miris. Ipak krajnja ocena svih proizvoda jeste 5 zvezdica za ovu finu prirodnu kozmetiku koju bi trebalo da otkriju svi koji do sad nisu. Da li ponavljamo kupovinu? Micelarne vode i čarobnog ulja sigurno!

Da li ste probali Olival proizvode?

2 comments:

  1. Divan post, nadam se da ću uskoro isprobati. Preko godinu dana želim da isprobam ovo suvo ulje.

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly