Dec 24, 2017

TRENDOVI KOJE SMO OBOŽAVALI U 2017-OJ

2017. godina se polako primiče kraju i gotovo je idealan trenutak da pogledamo unazad i pregledamo kakav smo nakit voleli tokom proteklih 365 dana. Uglavnom smo inspiraciju pronalazile u nostalgičnom stilu 90-ih, povremeno se osvrtale na nakit iz 70-ih i 80-ih, i polako ali sigurno se pripremile za raskid sa masivnim čokerima. Da li možemo reći koja je to vrsta nakita bila najpopularnija?  Usudile bismo se da kažemo - minđuše. 


ALKE


Povratak alki možemo pripisati neverovatnom povratku mode 90ih, ali i činjenici da od njih nikada nismo ni odustajale. Lično ih smatramo nakitom koji se ne vraća u modu, jer je nakit koji nikada iz nje i ne izlazi. Što se nas tiče alke spadaju u kategoriju nakita koji svaka devojka mora imati i koji se voli i nosi i van trenda. Ukratk - klasika. Alke možemo videti u zaista najrazličitijim veličinama i teksturama, ali nikako im se ne može poreći da su trenutno vodeći trend u nakitu. 


PRIVESCI

Jednostavne, tanke ogrlice ili lančići, pojedinačno ili u slojevima, ali uvek i neizostavno sa privescima su jedna od stvari koju ovih dana ne možemo izbeći ni na ulici, ni na Pinterestu. Ono što se poslednjih meseci nametnulo kao bitan momenat su religiozni motivi poput krsta ili medaljona sa devicom Marijom. I dok nekima to može zvučati pomalo diskutabilno, nama je ovaj trend jako simpatičan, ali... Treba ga znati nositi. 



RESE NA MINĐUŠAMA

Iako smo pre nekoliko imali kao trend nimalo simpatične kićanke, ove godine smo svu svoju naklonost poklonile končanim resicama. Ove resice su mnogo nežnije i usudile bismo se da ih nazovemo mnogo ženstvenijima. Jedan od najpopularnijih je H&M model koji se može kombinovati uz gotovo sve, od jednostavne košulje i farmarica, do male crne haljine. 


MINĐUŠE SA PERLAMA

Dugačke minđuše sa perlama su u jednom trenutku mogle da se vide bukvalno na svakoj poznatoj dami u holivudu, od Selene Gomez do Dženifer Lopez. Počelo se od perli obmotanim koncem, pomaljale su se zlatna i srebrna varijanta, onda su na red došli biseri. Jednostavan dizajn i krajnje moća efekat. Čak i kada ovaj trend kao takav padne u zaborav ove minđuše treba imati u arsenalu, za one posebne, glamurozne prilike. 



MINIMALISTIČKI ČOKERI

Ako bismo morale da to izgovorimo prve... Vreme dramatičnih čokera prolazi. Sa čokerima oko vrata će ostati samo oni koji su zaista za voleli i pronašli se u ovoj vrsti nakita. Tokom 2017. godine uglavnom smo imali priliku da živamo u jednostavnijim, tanjim čokerima u stilu lančića, sa možda po kojim priveskom. Sve više od toga je bilo suvišno. 



Koliko često ste vi u 2017. godini nosili nakit i koji je trend vama privukao posebnu pažnju a nije se našao na našoj listi?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly