Dec 26, 2017

MAKE UP DVOBOJ: ELIXIR PROTIV INGRID TEČNOG KARMINA

Kada su pitanju tečni puderi poljskog brenda Ingrid mogu reći da sam prilično veran fan pogotovo što su ovi proizvodi istovremeno i veoma pristupačni i itekako kvalitetni. To je bio i razlog da se pre nekoliko meseci testiram njihov tečni karmin. Igrom slučaja, ili da kažem nesrećnog  onlajn odabira nijanse, u moje ruke je stigla nijansa veoma bliska nijansi Elixir tečnog karmina koji sam isprobala pre nekoliko meseci. Tako su stvoreni svi uslovi za jednu uporednu recenziju, dva veoma slična proizvoda za usne.



Ingird Liquid Lipstick Matte dolazi u simpatičnom zaobljenom pakovanju koje u ombre efektu prelazi od crne ka boji proizvoda u unutrašnjosti. Zemlja porekla je Poljska a pakovanje sadrži 7ml proizvoda. Cena: 395.00 din. Drugi proizvod, Elixir Lipgloss Matte, na specifičan način spaja pojmove 'sjaj' i 'mat' i dolazi u četvrtastom pakovanju koje je krajnje jednostavno. Zemlja porekla je Grčka, a pakovanje sadrži 10ml proizvoda. Cena: 375.00 din. 

Kada je u pitanju zapremina, ali i cena, prednost je na strani Elixir karmina gde za 20 dinara manje dobijate 3ml proizvoda više.


Tekstura je prilično slična, ali ne i ista. Elixir tečni kamin je nešto tečniji, pa ukoliko negde nanesete deblji/dupli sloj kamin će izgledati tamnije. Ingridov karmin je malo gušći i više je kremast, pa ako ga nanesete u debljem sloju može doći do pucanja ruža/boje na usnama. Zato sa oba proizvoda treba biti umren, a s obzirom na veoma dobru pigmentaciju koja se dobija u jednom sloju to vam neće biti problem. 
Ingrid tečni karmin ima nežan, ali veoma jak miris, dosta podseća na stare karmine naših mama i baka. Starinski, rekla bih floralan i prilično dugotrajan. S druge strane Elixir ima miris zvakaćih guma i u tom smislu se razlikuje od drugih tečih karmina koji uglavnom mirišu poput slatkiša od vanile. 
Kada je u pitanju tekstura ali i miris prednost pripada Elixir karminu, ali bih Ingridu dala prednost kada je u pitanju nanošenje boje koja nije tamnija na delovima gde se sloj duplira ili potez četkicom završava.


Aplikator kod Elixir tečnog karmina je veći, odnosno duži i i mnogo je izraženiji zakošeni deo koji olakšava nanošenje proizvoda i na ivicama i uglovima usana. Čini mi se da čak Ingridov aplikator izgleda neurednije kada se izvuče iz boce, što ipak može biti i posledica same gustine proizvoda. Aplikator Ingridovog karmina izvlači i mnogo više proizvoda na vrhu, koji morate skinuti o ivicu bočice, kasnije se taj višak suši i lepi pri narednim izvlačenjima tako da bi se reklo da je aplikator hot mess. Ipak, kada otklonite višak, aplikator je fin, nijansu mekši od Elixirovog i fino nanosi proizvod. Sve skupa, međutim, prednost je na Elixirovoj strani. 

Elixir obećava skriveni sjaj koji će učiniti da vaše usne izgledaju vizuelno punije, ali zapravo ima isti finiš kao i Ingrid karmin koji je jasno i glasno MAT. Čak bih rekla da se Elixir suši u više mat varijantu. Nijedan od karmina ne ostavlja otisak, odnosno nema trasfera boje, tako da im možete i staviti epitet kissproof. I jedan i drugi naglašavaju sitne borice vaših usana, ali to je generalna karakteristika svih tečnih karmina koji se suše od tečnih ka mat završnici, pa im to ne bih ni uzela za zlo. 



Nijansa 332 Elixir tečnog karmina i nijansa 102 Ingrid tečnog ruža su veoma slične i na potpuno ružičastoj strani palete što ih svrstava u kategoriju boja koje inače ne nosim. A zamislite, sama sam ih birala :osmeh:. Moja greška u oba slučajeva je što sam nijanse birala na sajtu i u oba slučajeva očekivala više braon nijanse sa možda ljubičastim podtonom. Ovako sam dobila dve nijanse, čini mi se iste boje, ružičaste. I dok bih Ingridovu nijansu više stavila u kategoriju nude, Elixir je nešto tamnija. 

Kada bih morala da izaberem između ova dva karmina, verovatno bih odabrala Elixir, s obzirom da je povoljniji, dobijam više proizvoda, laganiji je i miris ovog karmina mi se više dopada. S druge strane u realnosti nikada ne bih kupila ove dve nijanse, jer se sa njima jednostavno ne osećam lepo. Ako moram da biram... Opet Elixir 332 više nego 102 Ingrid. Predlažem da probate obe formule, jer vrede, ali u ovom mom dvoboju izgleda da je Elixir Lipgloss Matte ipak odneo pobedu. 

Da li ste probali ove proizvode i koje pobedio u vašem dvoboju?

1 comment:

  1. Koristim oba karmina, samo su druge nijanse u pitanju, i takođe pobedu odnosi Elixir. :)
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly