Dec 20, 2013

Napravite sami svoj earcuff

Iako smo pomalo skeptične zbog ovog tutorijala ipak smo odlučile da ga postavimo, barem kao početnu ideju za sve koji vole ovakvu vrstu earcuffa. Naša nedoumica se javila pre svega zbog toga što ne postoji nijedan element koji drži minđušu za gornji deo ušne školjke. Ipak, na samom kraju videa autorka ni odsečnim pokretima glave ne uspeva da pomeri minđušu tako da verujemo da će minđuša stajati zbog toga što je podloga dovoljno čvrsta, cirkoni lagani a šrafić dovoljno pričvršćen. 



Postoje različite vrste earcuffa i sobodno možemo reći da se prilagođava različitim tipovima devojaka koje vole da nose ovu vrstu malo drugačijeg nakita. S jedne strane se nalaze oni od metala koji zahtevaju vešte prste pri obradi žice i bliži su devojaka koje vole boho dok su glamurozniji i glomazniji modeli sa cirkonima ili kristalima nameljeni ženstvenoj, urbanoj devojci. Naravno, u kutiji sa nakitom možete imati i jedan i drugi i nositi ih u zavisnosti od situacije ili odevne kombinacije. Pravilo kod earcuffa je da se uvek nosi samo na jednom uhu.


Još jednom, malo je verovatno da će minđuša zaista stajati tako čvrsto bez ikakvog pričvršćivanja za godnji deo ušne školjke, zato ukoliko se uverite da earcuff ne stoji kako treba pokušajte da pronađete rešenje. Mi smo već u potrazi.  


Cirkoni za lepljenje su savršeni za ovakvu vrstu minđuše jer ćete dobiti bogat i glamurozan earcuff a pritom imate i mogućnost da se igrate bojama, oblicima, veličinama i svakako sjajem ove vrste materijala. Najbolje je da to budu lagani, manji cirkoni od plastike jer onda minđuša neće biti teška i moćićete da je nosite bez dodatnog pričvršćivanja. Ili se barem fotografisati sa istom. Ove cirkone u veličini od 6 i 3mm pronašle smo u Reproshopu, a u ponudi su i druge boje i veličine. Ovakve cirkone možete pronaći i na sajtu Hobbit system, koji nudi veći izbor. Pakovanje cirkona od 4mm, 100 komada, košta svega 60 dinara, dok isto pakovanje cirkona od 10mm košta 240, od 8mm 180, a od 6mm 120. Osim plastičnih Hobbit system nudi i svarovski cirkone. 
Takođe na ovom sajtu možete pronaći i lepak za nakit i štras po ceni od 550 dinara, ali ukoliko ne želite da profesionalno zalazite u nabavku materijala onda možete koristiti bilo koji lepak. Naravno, ne smete zaboraviti da onda postoji mogućnost da oštetite foliju ili same cirkone ili da vam isti vrlo lako spadnu. 
Osim transparentne podloge(pokušajte pronaći što čvršću, po mogućstvu neku namenjenu upravo za izradu nakita, ali možete koristiti i karton), flomastera i makaza koje bi trebala da ima svaka kuća, u prodavnici repromaterijala moraćete da kupite iglicu za minđušu i stoper. Najbolje je da uzmete stoper sa plastičnim ojačanjem jer će zahvaljujući svojoj većoj površini jače, čvršće držati minđušu. 


1 comment:

Follow Us @get_sparkly