Dec 4, 2013

Nakit za Ginisa

Ginisova knjiga rekorda za mnoge predstavlja skup savršeno zabavnih (iako savršeno beskorisnih) informacija. Mnogo je puta svima nama neki od dostignuća sa njenih stranica oduzeo dah. Za zaljubljenike u nakit prenosimo nekoliko interesantnih rekorda.
Ako volite minđuše, znajte da postoji Amerikanka koja ih prosto obožava. Kerol Mekfaden poseduje 37 706 pari minđuša, a sakuplja ih od 1952.godine. Volite pirsing i na drugim delovima tela? Postoji neko ko to voli više.Elejn Dejvidson je od 1997. do 2006. godine svoje telo izbušila ravno 4225 puta i "ukrasila" ga brojnim komadima nakita. Lice ponajviše.


Mi pisale o dugim minđušama ovde, ali ne ovoliko dugim. U Ginisovoj knjizi rekord po dužini minđuša drži par koji je dizajnirao jedan Rumun. Adrian Haiduc je 8 meseci radio na minđušama dugačkim blizu 473 metra. Za izradu je koristio perlice, bisere, kristale i drago kamenje. Kaže da nisu teške i da modelu sa slike nisu smetale u kretanju.


Prsten sa najvećim brojem ugrađenih dijamanata napravljen je u jednoj ukrajinskoj juvelirskoj kući. On ima čak 2525 dragocenih kamenčića, a vrednost mu je procenjena na nešto više od milion dolara. Možda ima najviše dijamanata, ali mi ne bismo rekle da je najlepši koji smo videle.


Najvrednija tijara je procenjena na 5 miliona dolara. Đani Versaće dizajnirao je 1996. godine, a njena težina iznosi 300 grama. Najskuplja ogrlica na svetu je od ove tijare skuplja čak 11 puta i nosi ime "Neuporediva". Njen sastavni deo je jajolik, narandžasti dijamant, a dizajnirao je izvesni Mouawad. Ovaj komad nakita ima 667 karata.



1 comment:

  1. I ja obozavam Ginisove emisie i knjige. Svasta se tamo mozes nagledati. Vrh mi je ova sa pirsinzima. Boze, da mi je videti kako je to kad ona prodje ulicom :)

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly